Има, ама уши во принцип внатре не се чистат. После бањање ја чистам само ушната школка да соберам вода ако има да не и влезе, тоа може и со обично стапче за уши.
Има да, со граничник. Јас купив на ТоТо, ама сепак користам исти како за мене. Воопшто не ми се практични тие со граничникот, некако многу големи ми се а увцињата му се ептен мали па ништо не успевам да исчистам. Е сега со обичните ќе внимаваш повеќе да не остане памукчето внатре во увце и само површински чисти, никако внатре во дупчето.
Тоа надвор исчисти го. Може и со обично и со такво бебешко со грничник стапче. Сега и со бањарчето и ги забришувам увцата некогаш не ми стои мирна за стапчиња.
Здрво мајки, имам синче два ипол месеци постојано плаче освен навечер знам ете ајде грчеви ама ова буквално на секое и сакаше порано кај сите да иде сега буквално кај никого освен кај мене нема сила веќе има ли некој со ваков проблем што да правам
Јас имам скроз иста возраст на бебе и скроз ист проблем. Навечер спие, преку ден кога не спие постојано плаче...се смирува само ако е во рака (кајбило кој) и да и оди по соба..во спротивно нон стоп плаче. И јас барам помош што да правам...
Мајки на бебушот позади главата му е малце сплескана. Не спие секогаш на грб го вртам и од двете страни ама пак му се направи таква. Како да постапам да го носам на ортопед или? И кој би бил третманот кај нас дали некој има искуство?
Кажете ми дали некој има искутво со - Ортопед др.Марија Јакимова од Орто Плус Пед? Сакав кај Антоније ама заминал во Хрватска... и - Педијатар др.Сашо во Реоника Аеродром Фала
Mamicki imam mala koj se rodi so kilaza 2.400 od bolnica izlegovme so 2.200… deneska imwt tocno 6 nedeli i 4 dena i tezese 4.100… doktorkata se cudese deka mnogu bilo toa dupla kilaza za tolku malo vreme i mi rece da namala ma mleko.. mojava piet aptamil ama 90ml (… ako mi dava ponalku placiit rskat i bas vo stres sum deneska… vamu na aptamil Vo pakovkata citam deka deca od 3.5-4 kg treba 90 ml da piat deka bilo normalno a tas mi rece toa e mnogu za ova.. aj sovet ve mola
И моите првиот месец напреднаа по 1700/ 1800гр..и тоа се на мајчино 90% и имаат по 1 оброк аптамил во текот на денот..ми рекоа акп така продолжат да давам чајче по 30мл наместо оброк, ама не практикувам така од причина што само ги подлажував.. Сега се 2 и пол месеци па си напредуваат нормално... Без паника само, а и не мора да значи дека секое плачење е за јадење..пробај да го кренеш во раце, да го прошеташ да разгледува (моите така сакаат)
Моето е премногу лакомо и на почетокот можеше да испие колку што ќе му дадев, а јас неука мајка, прво дете, му давав колку што пие. Многу брзо преминавме од 30 на 60 па на 90 и 120 на крај. Сега сфатив дека си го прејадував детето и дека ми е дебело се роди 3800 ,на неполни 3 месеци има 7 и нешто. И мене докторката ми рече дека го прејадувам и да не му давам толку. Намалив со количина и почнав да го занимавам измеѓу подои, го држам без шише повеќе од 3часа. Иако пишува да се дава 150мл на 3 месеци јас сеуште му давам 120. Поенатата ми е да не ја прејадуваш, занимавај ја ,изнеси ја надвор, збори и најдете некоја активност ,не значи дека е гладна секогаш кога плаче.
Sve probuva dee mu pea de go seta nisto od toa… vika aj uste malku da me razberit deka i zbora i da me gkedat mozda ke moza da mu namala segaa nema shansi eve probav i stanaa site komsi na vrata od placenjeto… ne sakase da slusat ni nisanje ni pernje ni muzika si e fati sama so racinjata cuclata uste 30 si napi i sega spiet ko jagne…
Се пронајдов во болдираното. Моето се буди во 03:30, прета со нозе и испушта крици како да хрчи ама всушност се мачи. Морам да го земам да го исправам, се шетаме 30 мин. така и кога го спуштам мора нозете да ги стиснам накај него и така заспива. Раката ми се вкочанува 2 часа, ама тоа е мирот. Пред тоа има две станување за цице ама и тие ги презаспива со нишкање, никако не ми врзува ноќ. Прашањето ми е: дали и кај тебе беше нешто слично и кога се стабилизира со спиењето? Моето е 1,5м. Поголемиот од бебе ми ја врзуваше ноќта, стануваше за ад, ама си продолжуваше. Не знам дали има врска дека сме на доење со ова. Ни преку ден не ми заспива со цице. Секогаш е со нишкање.
Еве моето е на мајчино измолзено и ад плус, па се буди. Сврзува со нишкање. Уште некој ден месец ќе прави. Значи нема врска доено, недоено.