Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Ме смиривте девојки, фала:bow:

На Freckles. и Yowannty им се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.579
    Допаѓања:
    8.598
    @Coco31 имаше споделено дека му ги држи рацете додека заспие цврсто.
    И во право е моево кога се штрека со рацете и веднаш се буди. Затоа сега и јас и ги држам некое време рацете и после се успива.

На TheGoldenPeach, Sweetheart87, Coco31 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.260
    Мамички да се придружам и јас во оваа тема :inlove:
    Сакам да ве прашам по колку часа ви спијат бебушките дневно? Мојот убавец е 10 дена и си спие по 2 ипол некогаш 3 часа па станува да цица. И како ги будите? :D

На Arababy и Freckles. им се допаѓа ова.
  4. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    jelo, јас не ја будам. На прегледи напредува одлично, така да ја оставам колку сака да си спие:)

На Freckles., jelo и GoldenFrida им се допаѓа ова.
  5. AnnaD

AnnaD Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    @Lianna Anna Читам по форумов и се пронајдов, еве со ист проблем сме :worried:Ќе полудам мислам, нема што не пробав, очајна сум.. Колку траеше кај вас, како се реши?

Последна измена: 7 септември 2022
  6. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    1.469
    Моиве две ќерки се до коса родени и досега со веледа ги капам и не им се мрси. Држи неколку дена чиста да е косата

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.260
    Да и мене така ми рекоа, ако си напредува на килажа и ако си цица да не го будам. А така денски отприлика на колку часа си станува?

8. Gloss

Gloss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Majkii pomosh! Maloto mi e 3 meseci, eve edna nedela skoro navecer nakaj 3 h, 4 h celo vreme kloca so nogjinjata, gi kreva i spusta, toj spie ama nemirno celo vreme do sabajle. Porano cicase i prezaspivase. Preku den 3,4 dremki edvaj po 1h svrzuva so niskanje. Vnimavam na prozor na budnost 1.5 max.

9. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    И мојот така прави ама од време на време, лупа со нозете на кревет заспан,му давам цуцла и се смирува

10. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Знае и до 3 саати да врзе, а некад знае и по саат време да виси на града. Нема некој ред, а сега за некој ден месец прави.

На GoldenFrida и jelo им се допаѓа ова.
  11. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Isto i kaj mene e

На Mari-Li и jelo им се допаѓа ова.
  12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Имам бебе од 1 недела,цело време спие,ноќеска кенка на саат време од прилика а преку ден толку цврсто спие,спиејќи цица,го будам го чешкам џабе,жолтица нема со уредни вредности не пуштија.И во болница спиеше многу.Рекоа мал е.Родњн е 37+2. Денес плус ми помодере,проценка во креветче кога да го земам модар во лице надолу по тело,неколку секунди и ја поврати бојата ја се шекнав.Цела ден го посматрам ставив до мене,му пуштив клима на топло да не му студи па од тоа да спие.Целата сум во грч дури во Понеделник сум на контрола.

13. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Мама провери нозе и раце треба да се ладни да не се топли да не е претоплен бебушо многу е важно тоа, друго држи го во раце после јадење мали можеби сака да бљуцне а не знае како, не се секирај се ќе е добро. Инаку нормално е да спие по 20 часа

14. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    Моево му се спие ги затвора очите и мрда со главата па пак се буди преку ден најмногу во количка ми спие дома едвај по 20 мин за 5 дена полниме три месеци

15. AnnaD

AnnaD Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Исти сме веќе скоро 3 недели, инаку сме 13та недела...Ние сме само на доење. Педијатарот ми рече ќе се среди за 2-3 недели ама ептен се грижам, ова баш трае

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
  17. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Добро има ли некој скок на полни 3 месеци. Нешто чудно ми се случува со бебево, едвај заспива со тегнење, плачење, дрецкање од земја, плука цуцла неќе да види, а без неа не може да заспие, шо до сеа не беше без неа ни минута. Ни 150мл млеко не му се доста, ноќе не спие убаво, се буди писка на цел глас ако пробам да го заспијам. Не знам више што да му правам овие неколку дена ме полуде, за 2 дена прави полни 3 м.

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.344
    Допаѓања:
    259.665
    Само во болница ја будев, и веќе не. Качи 1200 за месец што е одлично. Не будам, трауми од синко неспијач, па така се додека качува на тежина, полни пелени, не ја будам.
    А сврзува ноќе и по 5 часа.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Malecka@

Malecka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    119
    Не знам и јас колку е нормално ама и моето бебе од две три недели си ја фаќа косата со раката ,посебно додека го дојам,поточно како да се куби а сега е веќе 2 месеци .

20. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    Мајки малата денес има запек никако не можеше да се покака односно лајнувчето и стоеше на газето ама никако не можеше да го извади, со топломерче успеавме да извадиме поќе како камчиња но гледав дека има уште ама веќе нејќеше да турка и го стегаше газето сега си е расположена дали да и ставам чепче нејќам одма да трчам на ургентна да и прават клизма ми е страв да не се истрауматизира, сваривме компот од слива сега испи 30мл а сабајле јадеше круша и праска, ја искапивме и во потопла вода некој совет како да и помогнам дома ако можам ако не ќе ја носиме тоа е