@Coco31 имаше споделено дека му ги држи рацете додека заспие цврсто. И во право е моево кога се штрека со рацете и веднаш се буди. Затоа сега и јас и ги држам некое време рацете и после се успива.
Мамички да се придружам и јас во оваа тема Сакам да ве прашам по колку часа ви спијат бебушките дневно? Мојот убавец е 10 дена и си спие по 2 ипол некогаш 3 часа па станува да цица. И како ги будите?
@Lianna Anna Читам по форумов и се пронајдов, еве со ист проблем сме Ќе полудам мислам, нема што не пробав, очајна сум.. Колку траеше кај вас, како се реши?
Моиве две ќерки се до коса родени и досега со веледа ги капам и не им се мрси. Држи неколку дена чиста да е косата
Да и мене така ми рекоа, ако си напредува на килажа и ако си цица да не го будам. А така денски отприлика на колку часа си станува?
Majkii pomosh! Maloto mi e 3 meseci, eve edna nedela skoro navecer nakaj 3 h, 4 h celo vreme kloca so nogjinjata, gi kreva i spusta, toj spie ama nemirno celo vreme do sabajle. Porano cicase i prezaspivase. Preku den 3,4 dremki edvaj po 1h svrzuva so niskanje. Vnimavam na prozor na budnost 1.5 max.
И мојот така прави ама од време на време, лупа со нозете на кревет заспан,му давам цуцла и се смирува
Знае и до 3 саати да врзе, а некад знае и по саат време да виси на града. Нема некој ред, а сега за некој ден месец прави.
Имам бебе од 1 недела,цело време спие,ноќеска кенка на саат време од прилика а преку ден толку цврсто спие,спиејќи цица,го будам го чешкам џабе,жолтица нема со уредни вредности не пуштија.И во болница спиеше многу.Рекоа мал е.Родњн е 37+2. Денес плус ми помодере,проценка во креветче кога да го земам модар во лице надолу по тело,неколку секунди и ја поврати бојата ја се шекнав.Цела ден го посматрам ставив до мене,му пуштив клима на топло да не му студи па од тоа да спие.Целата сум во грч дури во Понеделник сум на контрола.
Мама провери нозе и раце треба да се ладни да не се топли да не е претоплен бебушо многу е важно тоа, друго држи го во раце после јадење мали можеби сака да бљуцне а не знае како, не се секирај се ќе е добро. Инаку нормално е да спие по 20 часа
Моево му се спие ги затвора очите и мрда со главата па пак се буди преку ден најмногу во количка ми спие дома едвај по 20 мин за 5 дена полниме три месеци
Исти сме веќе скоро 3 недели, инаку сме 13та недела...Ние сме само на доење. Педијатарот ми рече ќе се среди за 2-3 недели ама ептен се грижам, ова баш трае
Добро има ли некој скок на полни 3 месеци. Нешто чудно ми се случува со бебево, едвај заспива со тегнење, плачење, дрецкање од земја, плука цуцла неќе да види, а без неа не може да заспие, шо до сеа не беше без неа ни минута. Ни 150мл млеко не му се доста, ноќе не спие убаво, се буди писка на цел глас ако пробам да го заспијам. Не знам више што да му правам овие неколку дена ме полуде, за 2 дена прави полни 3 м.
Само во болница ја будев, и веќе не. Качи 1200 за месец што е одлично. Не будам, трауми од синко неспијач, па така се додека качува на тежина, полни пелени, не ја будам. А сврзува ноќе и по 5 часа.
Не знам и јас колку е нормално ама и моето бебе од две три недели си ја фаќа косата со раката ,посебно додека го дојам,поточно како да се куби а сега е веќе 2 месеци .
Мајки малата денес има запек никако не можеше да се покака односно лајнувчето и стоеше на газето ама никако не можеше да го извади, со топломерче успеавме да извадиме поќе како камчиња но гледав дека има уште ама веќе нејќеше да турка и го стегаше газето сега си е расположена дали да и ставам чепче нејќам одма да трчам на ургентна да и прават клизма ми е страв да не се истрауматизира, сваривме компот од слива сега испи 30мл а сабајле јадеше круша и праска, ја искапивме и во потопла вода некој совет како да и помогнам дома ако можам ако не ќе ја носиме тоа е