Може бебе да плаче за спиење? На сред цицање кога му ја кресна да плаче. Да заоѓа. Ја кренав во раце и ми заспа.
Бебињата плачат за се. Буквално за се што може да ти падне на памет. Етикета ако го чешка од боди ќе плаче. За спиење ќе плаче, за јадење, за галење, буквално за се.
Само што секое плачење е различно. Едно плачење ако се напрега за какање, друго за спиење, јадење итн.
Моете бебе наполни пелени и тоа баш наполни На рачињата, нозете му се лупи кожа патронажната вели во ред е ама јас да си прашам пак ок ли е? Витамин д3 ни препишаа кога излеговме од болница му давам по една капка и од патронажната побарав да каже некој пребиотик и рече доволно е д3 засега
Биогаја е одличен пробиотик. Нормално е да се лупи кожичката Мене во Систина ми дадоа babytol neonatе. Ова е некој нов пробиотик? Искрено, биогајата не би ја менувала. На страната на зегин пишува дека е за прематурчиња?
Нормално е да се лупи на почетокот. Пробиотик ако сакаш можеш биогаја да земеш. Д3 на која фирма зема? Мене ми рече ортопед ако користам на Пливит да давам есен, зима и пролет по 4 капки, на лето по 2.
@eli25 и за бебиња родени со царски се. Денес ги купив јас, од диастоп не можеше да кака, овие се со повеќе култури, сите што не ги добиваат во родилниот канал. Да прашам јас како да се организирам сега со капките. Овие ги имам. Инфаколик како се дозираат? На грчки е се. Дали да ги комбинирам со colactase за грчевите? А нив дали мора во измолзено млеко или директно пред доење можам? Немам пумпа..
Мајки здраво, бебе се немаше покакано вчера цел ден, ноќва го болеше мешето немирно спиеше, денес со помош на вежби се покака но темно зелено беше дали е нормално? Гладен не е сигурно. Можи да е настинат? И предходната недела се случи скроз исто еден ден не беше какан следниот исто вака темно зелено. Вечерта му кладов топло на мешето и се среди си какаше нормално до некни.
Majku bebe na doenje kolku vreme mozhe da ne kaka? Vo nedela mi se pokaka dva pari jko vchera ne kkashe eve uste ne e pokakan. Znam deka ne e za panika ama sovet sto da konzumiram za da kaka? So grchevi sme ok prv pat ni se sluci ova so stolicata inaku 40 dena vo petok sme
Мене ми напишала 2 по 7 капки. И кажав дека кака по секој подој и ми рече интолерантна била на лактоза штом така а и голема и личела дека 9цм плус за 2 месеца и ќе и требало поголема доза.
@eli25 најнов е. Специјално за бебиња со царски рез родени. @kristina.k во измолзено млеко (со рака) за ко лактаза стави од капките и дај му на бебе. Инфаколик ти е исто ко еспумисанот мислам по 20 капки 3 пати дневно. Пробиотикот може дирекно од лажичка ама пред давање убаво протреси ги оти таложат.