Ние имавме ковид, бебе 3 месеци и 10 дена имаше. Крена тт најмногу 38.8, имаше два дена и се движеше најчесто од 37.5 до 38. Сируп парацетамол над 38 кога ќе кренеше. За два дена им поминва, со матичната ќе се консултираш за преглед, да го наслуша ако кашла. Без паника, ќе помини.
Исто, само би додала да му правиш тоалета на носето ако слушнеш дека хрчка / има секрет. Јас прскав Синомарин и влечев со пумпица ако ги видев мрсолчињата, ако не оставав да си ги голтне просто кажано. И подисправен го држев откако ќе му прснев спреј, да не му се слее во душникот. И не се плаши ако видиш лиги во каките, тоа се уствари мрсолчињата што ги голтнало и е супер, значи дека не отишле на гради. Со лесно да помине
И јас му чистам нос и има слузави каки, ми се превртува утроба кога ќе видам а знам дека подобро е така. Немам користено чепче до сега, а матичната после вакцините ми препише парацетамол чепчиња. Негде ми е читано дека чепче се дава само на многу висока тт знае некој да ми потврди? Се мислам за парацетамолов чепчиња дали може да се дадат после 38.5 тт како замена за сируп, или сепак да си имам сируп подобро? Уште нешто, кога се тргаше оној мал дел за новороденче од транспортерот? @Eli23 со лесно нека минува. Не се секирај ослабен е вирусот сега.
2 meseci sme nikako ne saka da pie od sise. Samo na doenje sme. Se buni posle na grada I se gadi isto kako sto pravi so siseto. Probav prvo so avent anticolic posle 7dena mu dadov caj nejkese nikako da se nauci. Smenav na chicco 1+ pojke sto teci I toa ne go saka. Panika me faka kako ke mu davam posle nekolku meseci ke treba sokcinja da pie neznam dali da zemam nekoe drugo sise I predlozete mi koe strav mi e da ne mi se odbie od cicanje.
Фала жени. Правам се од наведеното. Бевме понеделникот, сега дури петок да сме оделе, некако долго ми се гледа.
@Yowannty сирупче. Тројца педијатри ми рекоа не за чепче , со синко го практикував самп кога повраќаше сируп
Јас да. Маж беше настинат, па бебе фати од него, јас и ќере од бебе. Јас сум позитивна, значи и они се. Не сум била ама баш никаде јас.
И мојата не сака шише и чудно е што кога се роди пиеше ад од шише, а сега не знае и само и стои цуцето во уста. Кога треба чајче да и давам со лажичка и тоа го плука, освен млеко друго не знае да пие. Ние имаме проблем со какањето. Скоро една недела не можеше да кака дури во саботата се искака 2 пати и од тогаш еве пак не е. Вчера купив капки ваја, па ќе видиме од нив ќе има ли подобрување. Вчера и ги дадов околу 20ч денес во исто ли време пак да и ги дадам? Што убаво си какаше сега не знам што е работа а кога прднува многу лошо мириса, порано не мирисаше воопшто. Јас со храна откако се роди таа ја јадам не сум јадела нешто ново или којзнаешто од вообичаено.
I nie na 2 meseci bevme, nisto strasno.Jas bev vo Kozle da ja pregledaat, suvo potkasluvase pa ja inhalirav 5 dena so Pulmikort i paracetamol po potreba. Ne se sekirqj lesno pominuvaat