Мојата пие и повеќе од препорачана доза, наместо 5 оброци во 24 часа таа пие 6. И со сласт си пие, до капка Сега и комбинирам, 3 пати 120мл, 3 пати 150мл, за да не и дојде ептен плус од препорачаната доза.
Секако, му давам по 70гр кашички кога има два оброка јадење, а кога има само ручек си јаде од големите теглички. Инаку како ми е големото дете нејадач, толку сакам ова да е јадач Да ти е жив и здрав бебушот мајка, голем да расне Благодарам мајка
Зошто ни се бебушите во исти ден, ќе си пишам. Мојата се буди во 6 ама не нишкам, туку ја рачунам веќе за разбудена зашто пробав така како тебе и не заспива а ја се фрустрирам. Менуваме тука пелена, малце се галиме и после некое време презаспива и ја со неа пак Најверојатно тоа им е нормално темпо, ама ќе сменат. Плус гледам тогаш и некои гасови ја фаќаат, па ја кревам, масирам и давам капки за да ја наполни пелената па да спие помирно после тоа. Кога ќе испушти гасови ќе се средиме и давам да цица и си врзува подолго спиење после тоа.
Здраво жени имам прашање дали после скок во развој бебињата повеќе спијат? Мислам дека нимпомина и сега е по поспан па ме интересира дали е до тоа
Менува скоро секој ден , но најчесто околу 1 кога заспива врзува докај 5и 30 , 6 h не ја будам за цицање , знае да се промрда во меѓувреме ама како да се напнува да кака , но се тоа во сон , па сабајлето станува се средуваме пелени , цица и најчесто презаспива уште саат два , а има ноќи кога не држи будни до покасно , ама после тоа си врзува пак 5 саати сон
Мајки како да исчистам носе наједноставно на бебе е еден месец, диши како да му е затнато носето, има како суви парченца малце подлабоко во носе.
Ima sprej na aquva maris za bebinja i posle so aspirator kje vleces. Jas od pocetok pocnav taka i sega e naviknata i nemam gajle.
Не се секирај сите бебиња имаат омилена страна а се вртат и према глас, играчки и светлина. Ти гледај кога ја храниш да ја вртиш према лево за да е рамномерно вртењето и уживкајте.
Да не е преморено? Некогаш и моето со плачење/викање го пие млекото и исто така се грчи без разлика дали е АД или мајчино. Барем јас така сум го поврзала
Ми рекоа дека имаат ТОГ 3 и дека ти ги прилагодуваш како што ти пишав со облекувањето. Инаку изгледаат како јорганчиња ама ако ставиш бебе само по боди нема да му биде претопло.
Мајки како им миете рачиња? Моево нон стоп во тупаница ги држи и не ги пушта... Едино ако успејам со марамче да пребришам.
Како давате омега? Јас ставам во лажица ама ја бутка и се мршти и повеќе завршува во врат него во уста...