Ако не плаче остави го ќе презаспие. И јас мислев мора во раце да заспива, кога видов дека си презаспива не ја ни земам сега освен кога сака да се мази и јаде. И да се побуни малку ќе престане, гледај само да нема нешто околу да одвлече внимание.
Кога почнавте бебе да го мешате во луѓе? Јас ја изведувам надвор на прошетки, ама до сега освен со мене и мм не е во контакт со други а сакам да почнам да ја мешам зашто нема кој да ми ја чува дома морам со мене да ја носам сегде.
Па не би се водела баш по килажата што е пишана. Пошто според нејзината килажа требаше да и одговараат на почетокот памперс премиум 1 а и беше голем. Сега памперс актив 2 пишува од 4-8 кг, мојава има околу 5кг а веќе ја стега и остануваат линии од памперсот.
И ние користиме памперс актив 2ка, веќе забележувам дека го стегаат и има така линии (5.5кг имаме) и планирам наредно паковање да земам 3ка. 8 недели сме моментално и одприлика од 4 недели ја користиме двојката. Зедов памперс премиум 2ка тој е поголем калап ама не ме бендиса некако или пак јас се навикнав на актив незнам..
@Bebetoo Ние сме 7 недели. Искрено не ми текнува колку недели го користиме ама само едно пакување до сега,со 96пелени. Сега зедов исто 2ка со 43парчиња, наредно земам 3ка
Изнеси го надвор во количка или на тераса одма ќе заспие проверено ние вметнавме две шетања дневно во 12 и попладне сега како залади го облекувам мн повечќе го шетам пола сат заспива и продолжива дома уште сат два, топла препорака 45 дена сме
Мене баш сега ми излезе нешто на фб и се загрижив. Прочитав за некаков дистоничен синдром што може да е последица на оштетување на мозокот на бебето па затоа се исфрлале така наназад. А моето често така прави, како сликата што ја прати членката. Проследено со заостанување во развојот, премногу млитаво или премногу згрчено бебе и сл.
Да не отвори човек социјална мрежа, одма паники. Се надевам и јас дека е нормално, притоа бебуш добро си напредува. Ама сепак ќе прашам педијатар.
И моето се витка од многу мало,веројатно е нормално. Си викам ако има нешто педијатарот кој го следи развојот ке забележи.
Исто и мојата е цело време со мене, и јас искрено ја носам секаде, плус цица и зависна целосно. И така како привезок ми е. Среќа е мирно бебе. Ќе ја нацицам, малце си гледа и си заспива. Иако гледам дружбите со луѓе да ни се на отворено, времето ни дозволува за тоа, уште е топло.