jas da si kazam moe iskustvo so digitalnite toplomeri.. kolku bev samo glupa sto mislev deka merat tocno,minatata nedela koga primivme vakcina maliot pocna da kacuva temperetura i jas se go sledev so digitalen za 10 min mi kaci nad 38 duri se tresese od sto imase temeretura,i mi izgledase povisoka spored toa kako se odnesuvase toj i zemav da mu ja meram so obicen,testirajki go digitalniot vidov deka ne e voopsto tocen i ziva se izedov detevo moe imalo nakaj 39 TT a jas strogo se drzev po digitalniot. i nikogas veke so digitalen
Девојки, фала ви многу на одговорите дефинитивно не е нешто во ред, мене ми покажа 34,4 на едната и 35,4 на другата страна Имам обичен, со жива, ќе измерам со него, во газето. По 5 минути се држи, или помалку? Не сум мерела до сега така, па не знам. А дека има, дефинитивно има температура, топол е по цело тело, поспан е малку, ама расположен е и нормално се однесува, како и секој друг ден. Сигурно не е висока температура, ама малку е покачена. Ептен се лигави деновиве, многу го нервираат непцата дури и понекогаш ржи од нервоза Не ги вади рачињата од уста воопшто.
Потполно се согласувам со тебе за дигиталниот топломер.И јас тој што го имам од зегин ми е купен, некој швајцарски покажува помалку отколку тој со жива.Сепак му верувам повеќе на живиниот.
Дефинитивно врска нема дигиталниот. Ми покажа 36,3 на малиот, ама не му поверував. Му ставив обичен во газето, за 2-3 минути колку што издржа (сама сум, морав да му ги држам ноџињата, да го држам топломерот и да му тропкам со нешто, не му се допаѓаше што му правам) дојде до 37,8, може уште ќе се качуваше. Сега ќе дојде сопругот па пак ќе му измериме, и ќе одиме на лекар, почна и да кашла малиот. Изгледа некоја настинка е, и јас не сум баш добра последниве денови, ме болеше грлото, сега кашлам и многу сум затната, изгледа од мене му е нешто. Се обидував колку можам да го држам настрана од мене, ама сама го чувам додека е сопругот на работа, го фатило сепак Плус и од непцата можда.....Ќе видиме, ќе каже докторката.
Мила дај му сирупче или чепче за да не му се качува уште темп.додека да идете на лекар,ајде со помин нека е само ние бевме 2 недели болни за празниците па помина што и да е ќе помине не се нервирај само поззз
@TIGARCE86 , фала мила Не можев ништо да му дадам, ми заспа на сред јадење, не можев да го разбудам Знам дека не е пожелно да спие, дека качуваат температура додека спијат, ама нека поспие 45 минути па ќе го разбудам. Го пипнав сега, не е потопол од прееска, се надевам нема уште многу да се качи температурата
Feminki, Aj eden Vas sovet. Imame 3 meseci I dosega osven bekutance - od kozmetika drugo ne sme koristele...no pred 1 nedela na bebush na ednoto obravce mu se pojavi suva kozicka I taka rapava - kako lishajce. Dr. tvrdi deka e nekoja alergiska reakcija na moeto mleko, odnosno nesto sto jas sum konzumirala I deka treba da se sredi. Ne mi kaza so sto konlreno da mackam bidejki sto I da stavam toa ke se povlece koga ke prestanam da go komzumiram toa sto predizvikalo reakcija. Mene mi lici deka moze da e I od ladnoto, deka ne go zastituvam dovolno so kremce. Sto koristite vie?kakva krema za bebesko lice? Eve da receme za suva kozicka... Fala vi, pozz
Јас користам weleda за лицето, со природни состојки е, ја прави многу мека кожичката задоволна сум, може за сува кожа зошто убаво ја навлажнува а не ја прави мрсна. Во Систина ми ја препорачаа
И ние кашламе многу и имаме мрсули, но темп.нема.Не се вакциниравме поради тоа денес.Сега за сега пие цефалексин и ќе видиме како понатаму. Многу е мал 40 дена не знам што уште да направам да му помине малку. Ми цица само 5 мин. и веднаш заспива.
Мајки не е исто дали мерите температура во газе или под пазуви http://www.yumama.com/beba/zdravlje-beba/4269-kada-beba-ima-povisenu-temperaturu.html
И ние кашламе целото е затнато, има мрсули и кашла баш...фала богу температура немаме. Сега за сега ништо не пиеме, само капки во носето и пумпица....+ го измачкав и му облеков топло елече. Што друго може да се направи за да им се помогне?
Мами одете на педијатаρ неκа ги слушне доκтоρ многу се мали,и од обична κашлица фаќаат бρонхит син ми недела дена беше затнат ништо немаше го носев 3 пати, почна κашлица па виκаа ништо нема ама на κρај завρшивме со цефалеκсин, и за влаκно се спасивме од бρонхит сρеќа што осеќав деκа не се подобρува состојбата..
Најдобра работа за мрсули и кашлање е инхалација, моиве само што ги гледам дека почнуват да се разболуваат пуштам топла вода во бањата, ставам капки еукалиптусово масло во бањата и седиме така се потиме внатре на пареата што се создава. @LusySkyDiamonds Кај мене нема шанса на толку мало бебе да му дадат антибиотик, тука освен за сериозни заболување воопшто не дават лекови, мислам дека сега на бебето му е доволно твоето млеко, почесто цицање и бањање ако не е толку ладно.
Мамички, ве читам со топломерите па реков да споделам она што јас го знам...Ректалната температура е повисока од таа што ја мериме под мишка. Дигиталните топломери како што веќе знаете не се 100% точни, највеќе на живиниот може да му се верува. Од таа причина јас не ни купив дигитален, го зимам детето во скут и му го држам рачето. Доволни се 4 минути да измери. Друга работа, се советува од педијатри на бебе превентивно да не му се даваат антипиретици, туку само ако качи температура над 38.5 така што треба да се почека малку организмот да се бори.
Мојата сабајлево ја гледам десното око залепено од горелчиња жолти,од што може да е,ги избришав,сега пак гледам и се појавиле? Леле со ова носињата затнати значи сите сме,кај мене многу хрчи навечер и си го мава носот дури од што ја нервира затнат,ама и со устата хрчи,јас мислам дека од млекото и се враќа назад и затоа така ми прави,инаку дење не прави многу така
ммамички кое е најдобро ад млеко дали одат по месеци на бебето? имаме 4 и пол месеци ама морам да му дадам навечер ич не ми спие мислам дека е гладно кое да го земам и по колку мл му давате
Кај нас пред 6-7 дена се појави такво на окцето. Денес 6 ден како и ставам Торвекс капки(по препорака на педијатар). Имаше мало подобрување но еве денес кога се разбуди пак има зелено и од што и течело навечер се исушило на образот као жолтеникава течност. Ќе се чујам со педијатарот повторно денес да видам што ќе рече. И ке почнам со плакнење со камилица. Ти советувам да се јавиш на педијатар. Со помин нека е..
Леле немој!!! Ако бебето добро напредува не посегнувај по АД млеко. Зошто вештачко млеко кога имаш гради полни мајчино млеко? Верувај дека не цицаат само кога се гладни, бараат цице и кога сакаат да се блиску до мамичка, некогаш цицаат кога нешто ги боли односно за утеха, цицаат кога им излегуваат запчиња... и ред други причини кога се будат навечер по 100 пати а не значи дека се гладни. Моево бебе е скоро 9 месеци и сеуште се буди многу често, а имавме периоди долги по цели месеци кога ми се будеше на секој 20мин. Замисли цел месец не сврзуваш сон подолг од 20минути, ама не посегнав по АД млеко. Да сум на твое место би издржала без АД млеко, па за тоа сме мајки, да правиме се за нивно добро без да се штедиме самите ние. Инаку од АД млеката Аптамил најдобро е мислам.