Многу малку вкупно час и пол цел . Цел ден се думнкавме стоечки и мораше да и зборам или пејам. Некогаш ја оставав во кујна во количка со вклучен аспиратор да испијам едно кафе на раат. Кога ја шетав само се молев да заспие да не викне бидејки тогаш ни цуцла нејкеше.
Јас мечето од dream.mk шумиш го нарачав и си свири цела вечер, за чудо некако ја смируваат тие шумовите
Da, sekoj den, saka da se banja i si go znae tajmingot i ceka, koga ke pocnam da go soblekuvam pocnuva da se smee i guga od radost.
Исто скроз ,од прв ден не спие преку ден. Сега 3 месеци знае некогаш да склопи саат максимум ама ретко
Мојава е скоро 10 месеци па кога збудалува спиеме сите со фен апликација Кога беше помала, по грешка ја успав неколку пати сушејќи си коса
Како ги легнувате вашите новороденчиња? Патронажната ми рече на страна, за кога ќе поврати да не се задави. Од друга страна на нет читав дека на стомак и на страна никако да се поставува бебето, само на грб. И сега сум во недоумица.
Реков дека се топ мечињата, заспиваме со песничките а кога е вознемирен пуштам од шумовите некој и се смирува сместа. Раат сум од кога го имам пред тоа со грчевите беше страшно
Моето кога кенка како да.го боли мешето пробав да го свртам малку на една страна 2-3мин, малку на друга, ќе се испрдтка и ќе си заспие пак на грпче.
И мене совет ми дадоа настрана да ја легнувам, ама како што порасна малку доби сила и кога и да ја легнам настрана ја наоѓам на грб. Кога е потпрена со нешто на грбчето ја наоѓам искривена честопати и веќе не ја замарам, ја легнувам на грб. И јас ги имав овие недоумици, сите другарки ги прашував како ги легнуваат бебињата, различни одговори добив. Моето размислување е кога менувам пелена скоро секогаш бљуцка, еве фала богу досега не се закашлала. Главчето секогаш им е настрана, па има проток да кажам. Мислам дека како и да одлучиш нема да згрешиш.
Подобро е од апликација? Цело време се мислам дали да нарачам бидејќи не секогаш користам телефон за да пуштам шумови