@Gabrielle... Од Нанам, најди ги на фб. Имаат ракавчиња, може и да се извадат. Има и подебели и потенки, зависи колку ви е топло дома. @barba12 Јас синоќе вклучив клима, многу студеше. Вртеше околу 1 саат на 25 степени, после си легнавме. Како застудува така ќе ја вклучувам.
Здраво мајки, како што залади сега како ги облакате малечките по дома? Ние сме 23 дена и више незнам дали и е ладно или топло, температурата дома ни е 21 степен до 24 степени кога ке пуштам греење.
Bodi po ramki I odozgora po dolgi potenko oblekuvajgo odozgora ako grejs jas gledam na nego na gradi ili na grb ako tuka e laden znaci mu e ladno
Navecer na 19 ke ja pravam a preku den 23 taka citav i na internet tollku treba da bidi za bebe ne e ubavo I mnogu da bidi toplo doma
Moeto ne saka rakavcinja imam i vrekja se bori da gi istaj racete 2 meseci sme.. I koga spie spie so racete ispruzeni nagore Podobro e bez rakavcinja
И јас се мислам каква е подобро...ќе порачам од облека за бебиња Нанам има вреќички на кои се вадат ракавчињата мислам на патент се па ќе видам како ќе му биде подобро
✌️Еве сме, исти. Бебе е 50дена таква е веќе 3-4 недели, повеќе од 15-20мин нема преспиено, а кога ја оставам толку цврсто спие мислиш 3 саати ќе врзе. Чекам период да смени, ако смени воопшто
И ние сме такви еј. Од 5 и пол станат е и само двапати по 30 минути дремна досега. Ноќе како сте со спиењето? Мојот од 5 и пол е буден.
Ноќе првото спиење врзува 3-4 саати после се буди на 1h, максимум 2h. Денот го почнуваме некогаш во 5h, некогаш во 6h зависи Заборавив да спомнам дека цело време плаче од ненаспиеност
Бебе најверојатно има дијареа. 15 дена е старо. Јаде ама цревата му хрчат и скоро секоја пелена е полна со кака(течна) Да го носам на педијатар или нормално е?
Пошто е далеку посвесен и позаинтересиран за околина, приметив дека едното окце му забегува накај носот кога набљудува. 43 дена сме, дали е нормално?
Само се доите нели? Мислам дека и моето на секое преслекување имаше и какано, и така не беше густо. Се дури е златно жолта каката мислам ок си е.
Јас пошто изначитав еден куп написи, статии од педијатри и трудови, секаде се препорачува вреќичката да е без ракави, па таква и земав. Очигледно еден дел од телото треба да е непокриен а тоа освен главата се рачињата кои се најмалку критични да се преладат.
Исто на моето мајка ама двете очиња. 58 дена е Нормално е и треба да се фиксира погледот најкасно до 5 ти месец.