Првото стануваше на 2-3 часа и така се до големо,до 2 години,до тогаш и цицаше. И после тоа се будеше. Бебка сега сврзува и по 6-7 часа,буквално ја преспива ноќта,се буди сабајле зависно кога е заспала, цица и пак заспива. Зависно од бебето е. Она,за разлика од брат и, е помалку захтевна и не заспива со цицање,туку сама. Вакви Ставам во двете ноздри, колку успевам толку, искрено гледам само да капнам оти не дава. Обично пред спиење или кога се буди наутро или пред цицање. Нема штета, си пошува морски раствор е.
Лелеее скафандериве мечиња се љубов. За големава немав, дека на Крф топли беа зимите и немаше потреба, а многу мерак им имав. Сеа земав за малиов од Зара. Едвај чекам да престане да врне да го мушнам во парк меѓу лисја и да го испосликам. Д3 и јас овој пат заборавам и многу ми е мака пошто се многу битни. Сега ќе почнам со витамински сируп за големава па ќе гледам да ги давам во исто време. Дали ви какаат ноќе? Веќе некое време не кака, знам дека ноќе по некој месец престануваат да какаат, ама има ноќи кога многу се мачи и напрега како ноќеска и немам саат спиено. Кога ќе се искака пред спиење ноќта е супер. Се буди само за цицање 2 пати и продолжува да спие. Ама ако не се искака, однапред знам дека ме чека долга ноќ. Пробиотик не давам оти нема проблем со какање дење, а не сакам да давам работи ако нема потреба од истите. Се мислам да ги земам тие што ги зборите за бебиња родени со царски ако воопшто ги има овде, за додека му се регулира столицата. Ако сака некоја да ми ги пише. Пиете ли некои витамини за опаѓање на косата? За вас?
@Yowannty не кака, пред спиење ќе кака или наутро понекогаш. Сега оти е настината мислам па се искака. Од Зара многу ли се дебели скафандерите? Овде докај 10 е температурата и не е за ептен дебел. Мене ми е сега за есента и се мислам од кај да земам. Имав од синко мече, ама даден и не е вратен и сега нов ќе зимам. А косата мене ми е згусната, подивеана и многу ми порасна. После први пораѓај исто ми растеше како луда, ама стана помека. Сега обратно.
Majki,vkade mozam da najdam od onie peleni za sirok povoj preku alista sto se oblakaat. Zemav od babycentar ama standardni se i mali i se. Thnx
Мислам дека општо овие мечињава не се дебели. Дека не се за многу ниски тт оти ќе треба плус ќебенце и зимската прекривка од количката. Бар оние јас што ги ѕирнав не беа толку дебели. Има во Зара едно ѕирни го бело со џепче напред преслатко е. Околу 22 евра мислам дека беше. Најголем број беше 74ка. Мојов толку носи и мислев дека облечен ќе му биде кнап или мало, па нарачав друго 80ка и излезе многу големо па го вратив и сега чекам 74ка. Иначе подебели се оние шушкавите. Такви во ХМ има интересни ама тие за кај тебе се предебели.
Девојки малиот цело време ми се исфрла вака, има период од денот кога му се смирува и пак му се појавуваат и цело време на различно место од лицето. Јас добив можно е да е од млекото мое? Еднаш во денот го пие молзено, не сум забележала дека после пиење му излегуваат.
Mamickii aj ve molam za sovet ili iskustvo,,, imame podno greenje doma so plocki sme ama gledam na malata (2 meseci) koga gi pustame mnoguu tesko mu e da disit…sto moza da pra?
Колку месеци е? Ако се лигави веројатно е од тоа. Мојата откако почна многу да се лигави, и млеко кога пие лом е кај устата. Гледам да е постојано суво, и мачкам Липикар крема да не ја иритира влажното толку.
Таман ми се мечињата и за зимата, ама бројка не знам што да земам. Гледам 68 и не е баш така мала, 74 сега ќе и биде преголема. Моментално е во 62 ка. Овој Мини е убав, ама, јас ич не ја сакам Мини, а бебка само Мини поклони добива
2 месеци, ама некогаш му се прават и на образот, не е секогаш тука на исто место. Додуша почна многу да ми повраќа може и од тоа да е?
Не би требало да е од тоа. Да бевте на АД да речам кожна реакција, ама на доење сте. Може и бебешки акни да се, пробај како мене, да биде суво и кремче за заштита ставај од страните, мислам дека ќе се среди за брзо.
Бебе се плаше заспива и се буди во рок од 10мин. Буквално во раци ми спие само, а кога ќе го ставам во кревет дига раце наеднаш и плаче. По цел ден така, синоќа во 2 заспа. Што да правам мислам дека е нешто наплашено а мирно е дома само јас и тој сме.
Не е наплашено, рефлекс е тоа. Се губи после 3ти месец мислам https://deca.mk/znaete-li-shto-e-moro-refleks-i-zoshto-e-vazhen-za-bebinata/
Дали новороденчињата ви прдат? Јас сум запрепастена како толку мало суштество да прди толку гласно. Како стар дедо. Што е полошо никој не верува дека бебето прди, мислат дека сум јас, иди па докажи се. Шала на страна, добро ли е тоа?
Ехее немаше грчеви мојата ама како прдеше шо викаш ти срам да те фати Ама затоа кога ќе се изнапрдеше спиеше како бебенце нели