Значи буквално како јас да сум го пишала ова.. и мојот дечко е вака исто само наместо во 6 се буди кај 7 ипол 8, зависи..
И кај нас се појавија такви од шо кака цел ден течно, ставав Веледа од почеток и ко видов три четири брунчиња испаничив и купив маст за потпарено. Ужас! Ко се вцрви цело газе баш на местото кај шо намачкав. Па веднаш купив од маслото на Веледа, при секое менување пелена ја мачкам цела пеленска регија со масленце, а кај шо е црвено ставам и од кремата на Веледа па во рок од еден ден речиси и да се повлече црвенилото. Си повраќа уште, се прејадува премногу, не ждрига веднаш туку отпосле и обавезно бљуцнува, а некогаш и млаз може да исфрли. Речиси по секој подој. Ама супер напредува и педијатарката рече вишокот си го повраќа. Мојава по околу 3 саати си спие, нема разлика ден ноќ, станува, ја преслекувам, средувам, веднаш бара да цица и пак спие.
Дали некоја ја користи кремава за лице и како сте задоволни? Или некоја друга крема за лице што може да се користи од 1+ месеци? Забележав овие денови на веѓите, на челото и на ресичките на ушињата бебчето има како ситни брунчиња помешани со жолта течност не знам што е тоа и дали е нешто за загрижување.. дали некоја мајка има искуство со нешто слично ако може да ми препорача нешто да ставам на лиценцето.
ноќе до 8 завршувам со рутина некоја и ја легнувам.Пред тоа ја држам будна. Првото спиење и е најдолго
мислам малце ја натунтав за шетање вчера па и се како вруќици, ама под сенка свежо беше. Аман не знам како да ја облечам
Еднаш ИЛИ два пати пишува. Што значи и со еднаш е ок. Претпоставувам дека два пати се дава ако прима антибиотик.
@jelo сум ја ставала јас на мојата, лесно се размачкува ама не знам за таа намена дали ќе ти врши работа или нешто похидратантно ќе ти треба. На мојата и е доста суво лицето и носето, па ставам Липикар балзам плус. Туку мајки, забележав пред 2 дека бебе десната нога ја движи многу брзо и некако неконтролирано, многу повеќе од левата. Не ја тресе ама е многу забележително. Се случува и преку ден и навечер во спиење, и доста ме загрижи. Некое искуство, мислење пред да почнам невролог да барам?
Дали некоја од вас има искуство со срасната ципа под јазиче на бебе? Ми рекоа да одам на максилофасцијална да го сецнат, не болело, а мене ми е страв некако. И заборавив да си прашам кај матичниот до која возраст може да се сецне.
Јас ја користев Си цица супер, ми рекоа треба да се сецне за да нема понатака проблеми со говор. 5++ е
Mojata imase i na mesec i pol ja secnavme, na zapad uste vo bolnica gi resavaat kaj nas da cekam. 2 min rabota e. Kaj d-r Mirka Salic orl vo centar bevme, prezadovolna. Ni krv ni nisto posle toa nemase.