Mene maticen mi rece ne i ne sum go otvarala,nitu znam kako da go pravam toa.Nemaat site ist stav okolu toa i ne znam ne sum pametna sto da pravam.
Мамички, бебето ми е скоро 2 месеци, постојано во сонот испушта звуци како јаренце и после 4 часот нема мирен сон скоро. Матичната ми рече да му давам дупла доза омега и 1/4 б6 наутро и навечер. Ми е страв дали е се во ред со бебенце. Има ли некој вакво искуство?
Од мешето прават така, мојата секое сабајле ме буди со такви звуци. И првото правеше ко поминаа грчевите престана.
Моето до скоро си стенкаше во сонот како да му е тешко, како да се жали а од 4 до 6 сабајле обавезно имавме немирен сон, грчење и се будеше со плачење ако не успее да се испрдтка што беше доста често. Состојбата ни се смени драстично со Бејбитол пробиотикот а јас за навечер плус го земав на Новалак млекото за грчеви и фала на бога 1 недела сме раат. Пробај види да не е нешто слично.
Јас го дојам. Ви благодарам на споделеното искуство, се надевам се е во ред. Се исплашив. Јас давам Nurse Harvey и Infacol, се надевам ќе престанат грчевиве аман веќе ми се измачи детето.
Мајки дали е можно од што има грчеви малата иначе уште нема месец направено да е вознемирена малку да спие и плус само бара да цица? Гледам нон стоп ми се грчи и кога цица се грчи и многу се вознемирува. А млеко имам се е како треба. Фала
Колкаво е бебенцето? Нас ни рече до шест месеци ако не се среди се оди на зафат! Ние сме 4 месеци и фала му на Господ супер е, помина! Значи земи пет денарка метална измиј убаво со сода завиткај ја во газа и залепи со медицински фластер, само на бањање вади и ставај нов фластер.
Мајки хелп,само нешто раат да не си.Некни на мајка ми и излегол херпес на уста,денес 3ден и изумила го бакнала бебко.Одма кога се сетила го пребришала со алхохол ама сега пукнав од мака.Дали имате искуство,во живот сум немала јас херпес не знам дали се пренесува и како.Бебе е 5+ ептен се испаничив
Не сум имала и јас херпес до сеа и сите што ми го земаат бебе ги гледам во уста како будала ама имам огромен страв од тоа зошто имам слушано лоши искуства. Да не те плашам ама чим избришала со алкохол се надевам и мислам дека нема ништо да му биде. Консултирај и педијатар за секој случај и следи го бебче за температура, да не се исфрли и слично. Ќе биде добро.
Фала,и јас имам читано за температура и сега и за тоа и прашав.Ако веќе се префаќа кога би се појавиле симптоми
Во научни кругови не се препорачува одвојување се до 4-5 годишна возраст.Но нашите лекари никогаш немаат заеднички став за ништо што води до конфузија кај пациентите https://health.acibademsistina.mk/b...je-mazi/fimoza-cest-problem-kaj-maskite-deca/ https://panacea.mk/struchno-so-prof...nova-tsvetanovska-fimoza-bolest-ili-sostojba/
2 месеци е без некој ден. Ама уште има грчеви и гасови и многу се напрега и мислам дека од тоа уште поголемо станува
Ви какаат бебињата ноќе? Моето е месец и пол и втора вечер по ред кака ноќе кога пие млеко, па се расонува. Полудувам. Зошто кака и ноќе?