Mene pedijatarot mi rece da mu go otvaram sekoj den. Zaradi higiena I da zadolzitelno e poznavam slucaj na neotvarano I na 3 godini nemozese da mu go otvori nikako zatvori se zalepi I za malku ke zavrsese na hirurgija
I moeto e 2 meseci I denje spie 2 pati po 2 sati pretezno e buden nokje od 4 do 6 sekojden stanat aktiven vo spienje se smee I dlaboko taka zaspiva duri i vo son nekogas placi od so go boli stomak vrti go taka na stomak ke si prizaspie I b6 nema potreba
Moeto celo vreme koga cica se napinja se kaka. Bara cicanje za da se kaka a ne mozi da kaka ednas dnevno se kaka I po cel den mi e nervozen na cicanje,
Женски што е со бебињава што крчат.? Моево мислам полно со секрет е.. од кога е родена така, еве месец направи, уште крчи. А си кива понекогаш,да имаше секрет ќе го исфрлеше
Мајки здраво. Саботата и неделата малиот беше со дијареа, терапија ни беше само пробиотик и орс( со настојување да дадам и ентерофурил, но сметав дека е мал и не дадов).Ситуацијата се стабилизира, но сега почесто кака. Не е дијареа, но порано си какапе еднаш до 2 пати дневно, а сега е 5 пати дневно. Подобрување ако имала некпк сличен случај кога да очекувам. За матичните лекари веќе не коментирам, ќе почнеме сами да се лечиме, мене на 4 месечно бебе ми вика давај слободно ентерофурил едниот лекар. Немам коментар колку е се негрижа во здравство за кое плаќаме секој месец.
Од грлото крчат најчесто им останува млекце. Ништо страшно не е, моето е 4 месеци уште си крчка така, до година се нормализирало тоа. Ако е носето чисто и си диши низ носе нема ништо таму.
Иста ситуација имав на 2 и пол месеци. Се стабилизираше за некое време, недела-недела и пол. Сега кака по еднаш до два пати дневно. Исто само со пробиотик поминавме. Без гајле, ќе се среди.
Ви претаат ли бебињата многу кога ги храните? Борби водиме кога дојде време за јадење. Мрда, се врти, се трга, не пие, а ако му го земам шишето плаче. Еден саат пие 170мл. 4 месеци за 10тина дена е.
Со хрчкаат сите нормално е. Мојов колку многу лигави па од лигите ме има извадено од памет кога ќе захрчка изгледа ко полна плуќа шлајм. И киваат и гртат и прдат ко стари луѓе Се е нормално. Почнаа бебулините да плачат со солзи? Ќерка ми од почеток имаше солзи, син ми 3 месеци ќе прави уште нема солзи. На два-три пати само сум приметила да се навлажни окцето дур плаче ама толку…