@LaDyDoLl со каков аспиратор чистиш? Немам уште купено, физиолошки капнувам од време на време ко ќе хрчи. Се надевам заштитени се колку толку, зимава тешко ќе е ако префаќаат од големите. Ние само што си дојдовме дома од болница големиот со висока температура, ама гнојна ангина испадна и не префати, ама овој вирус сите го фативме, мене чешма ми е носот. @Black girl давам babytol neonate, задоволна сум се среди столицата, ама пак мислам грчеви си има офка и се стега со мешето насабајле пред будење.
Дечки вие што имате бебиња со атописка кожичка како ка негувате? Јас користам уријаш но гледам челцето и лиценцето имаат така трчи трчи како сувко па препорака некоја
Тие на 3-6-9 недели. Затоа е скок, ако е повеќе од 5 дена е веќе до детето. Your child's growth spurt is a short period of time when they undergo physical changes. It could last two to three days or up to one week. Growth spurts in babies tend to be shorter, lasting up to three days, whereas growth spurts in adolescents could last up to a week.
Една пријателка ме праша дали ќе го солам бебето со раствор со сол за да не мирисал на пот кога ќе пораснал. Јас појма немам што е тоа и како се прави, а и таа незнаеше да каже као демек баба и го правела тоа постои такво нешто?
Не сум слушнала ама барем за пот денес има мал милион решенија, а по 20 години кога бебе ќе треба за тоа да се секира којзнае што ќе има.
Различно е growth spurt и leaps. Growth spurt е физички раст, а leap е скок во развој т.е ментален развој и траат подолго.
Дефинирани се 10скока само, но тоа не значи дека се само тие. Пубертетот е скок во развој што трае подолг период.
Мамички дали вашите бебиња на 1 месечна возраст додека спиеја мрдаа со очињата, устата, јазичето го вадеа надвор, се смееја, одвреме навреме се тресат кратко? Дали е тоа нормално? кај нас 1 недела е така веќе, а на контрола сме за неколку дена па не можам да издржам а да не прашам.
Синопен можам да ставам на 6 месечно бебе? Вајлда го има нешто каснато само на ноже е нафрлен неколку брунчиња