Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.115
    Допаѓања:
    328.847
    na taa vozrast za zal nisto osven tapkanje po grbot i cesto cicanje

2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    И инхалација во добро напарено купатило. Јас ставам и повече ќесички чај од камилица во леген со вода, одма до кадата кај што ја бањам.

3. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Ne znam kakva pumpica koristis, no jas go koristam aspiratorot na Nosefreda i zadovolna sum. Dodusa, retko go koristam fala bogu, ama iznenadena sum kolku dobro funkcionira. Solen rastvor po potreba...

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    И јас ја купив таа пумпица вчера. Се надевам ќе поминеме само со капкиве... Фала ви за советите ќе применам се што кажавте

5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мами ај кажете ми каде успеавте да ја најдете козметиката на Avene барав во 2,3 аптеки кај нив ја немало во продажба фала ви поздравче :)

6. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Jas avene kupiv od cosmo, t.e. aptekata vo cosmo...

7. bambusce

bambusce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    594
    Јас од зегин земав.

8. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Poslednive dve vecerk mnogu mu se zatnuva noseto na sin mi. Duri se zakasluva, bidejki nemoze da si zeme vozduh. Eve sega mu go iscistiv kolku tolku noseto so punpica i fizioloski rastvor. Da se obratam li kaj pedijatar? Ili ke pomine vaka?

9. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Кај мене два пати се има разбудено со врискање од што и беше затнато носето. Само редовно чистење, барем на утро и пред легнување. Кај нас така помина. Ако гледаш дека не се чисти, тогаш на педијатар.

10. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    И кај мене ист случај! нервозен е и се удира по носето дури, се чеша, претпоствувам дека е истото бидејќи се нервира и кога цица. Физиолошки и влечам од сабајле ама немА никаков секрет! Кога го тапкам да подригне, се случува цел млаз да исфрли!
    Вчера педијатарот рече ништо нема!

11. Kacunka86

Kacunka86 Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Здраво ... Уште некој ден и правам месец откако се породив.. а пред два три дена со сопругот пробавме да имаме односи.После тоа од утредента почна да ми тече повеќе крв ...Тоа и претходно нели тече што се чистиме,ама таман мене почна веке да ми се намалува и да избледува откако се деси ова почна многу повеќе да ми тече и темно црвена да е...и плус имам мачнина во стомакот,мала болка како при добивање.. Многу ми е страв да не сме направиле беља некоја зашто плус бев сечена за пораѓајот.Раната веќе е зарасната ама.... Се јавив кај матичната за да одам на преглед и и кажав што е проблемот ,вика си добила.А за добивање колку што знам јас сега е многу рано...Што мислите имам беља направено? Совет некој?

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Ако односот бил нормален, без болка мислам, може и да си добила, или не било завршено крварењето после пораѓај.

13. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Јас уште сум немала односи а ми прекина на 30 дена и после почна пак обилно само по себе. Крварев 50 дена и го сопрев со капки. До 40 дена секакво крварње е нормално и јас мислев дека е менструација но ако доиш не верувам дека е тоа

14. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    И со нас ист случај! Крчи носето, ставам аква Марис и ништо не излага со пумпица... Се надевам ќе си помине само со капките

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kacunka86

Kacunka86 Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Да да нормален многу мала мачнина и болка,ама многу ми е чудно за добивање .... Се распрашав по некои другарки тие по сле пораѓај 9 месеци не добивале затоа не ми се верувасе дека е тоа.. Ама ете се е можно ..:)

16. Kacunka86

Kacunka86 Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Да дојам,некако различно е сега крварењето пообилно и темна боја има дури и засирена крв, а претходно многу помалку и побледо.. Да се надевам дека не е ништо страшно ама ај да не му ја мислам ние жените страшливки големи сме .:)

17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    38.370
    Не саκам да те плашам,но κај мене се случи после 3месеци од поρаѓај и со заρаснета ρана. Имено,мене на ρаната ми се напρавиле слично на гнојни ангини(медицинсκи не знам да ти κажам κаκо се виκа) κои си ,,ρаботеле,,цеелу две недели,за мене целосно да ме исцρпат,со темпеρатуρа,ми пρедизвиκаа хемоρоиди и неноρмално многу ме болеа. Ми пуκнаа по две недели,и тоа беше стρашно,κρв и гној пρемногу. Κога ме виде гин.ми објасни деκа не е ништо опасно,се случувало да се напρават на ρаната по сеκс.однос,но болκите беа неиздρжливи.
    Затоа пρи сеκоја нус појава,веднаш на леκаρ,мој совет.

18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Me interesira dali ste slusnale deka "vigantol" kapkite treba da se koristat max tri nedeli otkako ke se otvorat?Jas iskreno deneska go slusnav toa I malku se podzamisliv.Nekako mi nema logika.Znam na primer takvo nesto za espumisanot(onie za grcevi)...
    Nie imame 4,5 m I duri za den-dva ke gi potrosime,znaci otvoreni stojat 4,5 m....
    P.S.I ustvari do koga se pijat vigantolot?

19. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    јас користам д3 наместо вигантол и да 3недели користам едно шишенце и потоа го фрлам го заменувам со ново, така ни имаат кажано повеќе педијатри па се водам по тоа. Сменете ги, 4.5 месеци е премногу што стојат отворени

На snegulkata и PUPICA им се допаѓа ова.
  20. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Исто и јас Д3 капките ги менувам на 3 недели. Така ми кажа педијатарот и така правам.

На snegulkata и PUPICA им се допаѓа ова.