И мене Маргарита така ми кажа и да ти кажам јас неа ја слушам,оти таа последно кога бев кажа јас ќе ви кажам кога да почнете а бебето е 2 +++
Мајки, што од овошје е безбедно за јадење при доење? Праски, цреши/вишни, банани, јаболка, сливи? И дали е безбедно компот од истите? Имам домашен (освен од банани секако)
Се е дозволено од овошје. Порано имаше препораки да не се јаде цитрусно овошје само поради пеленски осип. Сега гледам освен риба со висока содржина на жива и алкохол, препораките се да не се избегнува ништо. Јас не пазам искрено, немам заприметено да има проблем од некоја храна до сега. За првото пазев премногу, не јадев храна што прави гасови, не јадев лимони, не јадев млечни производи па пак имаше до 3 години дерматит, до 6 месеци крв во столица и грчеви до 2 и пол месеци. Муабетот ми е јади си од компотот слободно.
Majki bebeto na 1vi ke praj 4 meseci, zabelezav deka nozinjata i racinjata i se non stop ladni. Aj racete gi pika celo vreme vo usta ama za nozinjata neznam oti...i klavam corapcinja pokrieno e se...i pak i se kako ladni i ispoteni..od so mozi taka ima nekoja iskustvo?
Majki aj help. Vie sto ste na adaptirano, sto koristite philips avent natural cucli za sisinja, kako gi dupnuvate otvorite? So sto e najlesno? Jas pojma nemav deka sama treba da gi dupnam drugite dupki. Denes kupiv 3ka cucla pa ne znam so sto e najlesno i najsigurno
Такво си е бебето , ја сум таква од секогаш и ќерка ми исто има ладни ножиња и ракчиња ништо не му е не му е ладно
Ги тегнат ли вашите бебиња ушите? Значи ги корне буквално, језда се меки и еластични ама страв ми е дека беља ќе направи. Ај да само кога и се спие па да речам до тоа е, ама не бре нон стоп ги чепка. Можно е да се заби? Пошто и прстите си ги џвака, се дави целата. 4м е бебе.
А не, бањам на 2-3 дена, пеленска регија одмивам по потреба, кога менувам пелена бришам со хартиени марамици само со вода натопени. И секој ден гледам ако се суви рачиња,ноџиња и слично ќе ја намачкам со лосион за да и е хидрирана кожата.
Можно е да се заби, најчесто така прават кога им растат но тој процес може да трае подолго време не значи дека одма ќе излезат.
Не треба да се дупнува ништо, од кај тоа? 3ката си има 3 отвори и тоа е тоа, прв пат слушам за дупки праење
Majki koga e 4ti skok vo razvoj? Nie na 1vi ke prajme 4 meseci ama rodena e vo 39ta nedela..kako se racunat skokojte? Koga vlegvame vo 4ti da se spremam ?
Само да споделам еден шампон кој ми го препиша доктор за темница а воедно и за сува кожа кај бебе...денес ќе го купам па ќе споделам дали и како делува...го најдов во аптеката Роса Вита во Битола 657 ден.
Таман кажи зашто од ова теменицава полудувам. Ставам уље на Фрезидерм мијам топ е, се буди беба утредента пак има.