Дечки бебо си го удри челото во мојот граден кош обидувајќи се да ждригне значи почна да бара цице ваљда, може ли нешто да му биде значи паничам зошто заплака
Не Мојата стално се удара во мене со челото или главата почна да ja исправува главата и некогаш не ја задржува и се удира во мене, некогаш заплакува, некогаш не.
Добро истото се случува, ме фаќампаника не знам колку се нежни прв пат сум мајка и на се се тресам од не знаење. Фала ти
@eli25 помагај не знам слика да ставам едит: повели линк https://www.annifarm.com.mk/en/product/lipikar-baume-apm-200-ml/
Тропалки и глодалки се права ствар и се must. Различни звуци, текстури и бои. Најдобра стимулација има кога постои интеракција. И за се понатака исто ќе биде. Подлогите не се неопходни и на тепих да го легнеш ти ако си до него можеш да го стимулираш правилно да вежба. Ама се подобни во оној дел, да му се интересни доволно за да вежба самото. И да научи само да се заигрува да не е зависно од тебе. Оваа на киндеркрафт со контрастите не ми прави мерак. Контрасти гледаат само првите месеци, сакам нешто шаренолико и разнобојно за подолго што ќе му користи. @Tiny Love Само подлоги како подлоги имам 2, ама би зела некоја ваква со додатоци. А не знаев дека овие доаѓаат со додатоци. Или сум заборавила. Ај да разгледам што има на Амазон.
Не знам дали има некоја друга како моево бебе. Веќе не можам да функционирам. Дење слабо спие, го успивам и по саат време и за 10 минути се буди. И навечер го заспивам до кај 20 и 45, двапати станува за млеко и кај 05 се буди и никако не презаспива. Сабајлево во 04 и 45 се разбуди. И до мене го ставив и пак не презаспа. Полудев навистина.
Kolkavo e bebe? Ako ti e za uteha period e kje smeni Mene prvite 2,5 meseci horor mi bea,kako jas da pisuvav, ne znaese da vrze podolgo od pola saat i denje i nokje. sega e po ok se izdrzuva, pak se budi 100 pati i place ama po drugo e.
Може да е и од насобрано млекце. Јас ја чистев со спреј аквамарис и ако има потреба и пумпа. Потоа киваше и се чистеше сама.
Да не го стимулирате многу кога е будно,ако му зборувате многу и ако го нишате по раце може да е уморно и од тоа полошо да спие.Јас ноќе воопшто не му зборам, цица, го пресоблекувам,го чекам да ждригне и си легнувам,не го заспивам во раце,само си заспива,исто да не има многу шарени играчки кај што спие,и тие знаат да стимулираат.
Мајка кај мене се смени детево преку ноќ. Пишав и во темата за спиење. Си спиеше нормално ама неколку дена мака мачам. Дење едвај заспива ама едвај и најчесто му давам да цица, а ич не сакам така да се научи. Иначе од сам почеток станува во 5. Заспива најчесто околу 20-20:30 и станува 3 пати, последното станување не заспива пак. Не му зборам, го нишкам или го топкам малку по газето демек да го презаспијам сма не и не. Ептен ми се спие ама што да се прави. Сега па како што е темница во 5 ми се умира. Летото барем ден беше па за нијанса полесно.
Не, не. Не зборувам ништо. Кога пие млеко ноќе тишина и темно е.Работата е што многу рано се буди и не презаспива. Ај еднаш, но секој ден е вака. Не се издржува. Плус и прета во креветче.Па стопати станувам да го гледам.Ме чуди да не сака и до мене да презаспие.
Еве го у акција баш сега Спојлер: Акција Дефинитно е мало за само на таа подлога да го легнеш бебе и да си игра . Нашето е поставено на подлога од меки коцки и фраеров улетува у "полигон" кога ќе му кефне да крши. Ко Wreck-it Ralph ми е кога ги вади деловите
Еве ја да не ја утнеш Навистина е скапа ама лицето и е стакло. Баш ќе ставам пред и потоа да видите каква разлика е сега
Хелоу мамички, ве читам секој ден за да соберам искуства Јас треба да се породам во ноември и сега ве читам за ограчките. Што играчки да земам за почеток? Тропалки, глодалки, контрастни картички? Имам ваков бејби џим, го добив на подарок ама ме интересира што плус да земам
Kako ti uspevam samo da zaspie, moevo sansa nema.Race mi padnaa a isto i na grada se nauci da zaspiva ne znam kako da go naucam. Krevetce za dzabe zemav, do mene spie ili vo transporter max pola saat.