Мали се пелените, јас тројка земав од истата причина и супер е. Мојата е и помала, ама претекуваа двојката
Поголем број земи. Ние со 4700 гр преминавме на тројка. Пошто 2ката ја стегаше. Нема голема разлика во двојка и тројка. И 3ката ја стега пак кај бутовите
Легнува кон 19 или 19:30 и ми се буди на секои три саати со кемкање некогаш со плачење зависи и секогаш го дојам а сабајле станува во 7:30 ама затоа цела вечер како да сум будна имам чувство
Isti i nie,samo sto sme na ad i vcera bas go nosev na pedijatar i tamu se iskaka, vika doktorkata normalna kaka e.
@pikachu2 Јас имам големо бебе. Не изгледа толку буце за килажата што ја има ама е многу долг. Твоето има ок кила за таа должина. Доено бебе не се става на диета. Чак што више според ААП може да е дури и опасно да го ставиш на диета со кратење или лимитирање подои и цуцла за одложување. Со лимитирање на нутритивните и масните состојки што ги прима преку млекото му го забавуваш растот, како и развојот на мозочето правилно. Само доколку доиш на барање можеш да си сигурна дека потребите на бебето се перфектно задоволени. Бебињата кои ставаат повеќе во првите месеци, почнуваат да трошат повеќе во моментот кога стануваат мобилни, кога почнуваат да се подигнуваат, да се вртат, да лазат, да се исправуваат, да одат, да трчаат. Често тие бебиња дури и се многу пики јадачи како тодлери. Нема апсолутно доказ дека ако е големо бебе ќе биде буцкаст возрасен. Бебињата растат рапидно, поголемите бебиња нормално е да имаат поголема потреба од храна. Големо бебе е често случај на генетика. Ако ти и маж ти сте високи или крупни, или барем еден од вас, на пример јас сум ситна до просек да речеме, ама маж ми е многу висок и покрупен и ете ми големо бебе. Притисок на скелетен систем можеш единствено ти да му направиш со форсирање да седи или оди порано од што е самото подготвено. Затоа бебе не се седнува воопшто дури и да е слабичко. Првото дете мое, почна самото да седнува на 7 месеци, и го носев по доктори пошто бев извадена од памет, мислев дека ќе се искриви. Кај најдобриот невропедијатар во Грција го однесов пошто читав се и сешто на интернет. Само го истортурирав за џабе. Дете не се седнува ниту се држи станато да оди. Се додека само не е спремно да седне и да стане. Значи остави го сам да учи. Затоа е битно ставањето на стомак. Во моментот кога ќе пролазе, или барем ќе може да се истегне по земја од една точка до друга, и тоа се смета за лазење, значи дека развило доволно сила за да почне самото да седнува и ќе почне да го прави тоа, затоа нема потреба да се плашиш дека нешто ќе му биде. Ќе видиш и сама дека понатака со правилна исхрана колку ќе се менува и смени. Надоврзав и други теми, сакав само да ти кажам дека не треба да се секираш за дечкото.
Друштво, за машки бебиња ќе ве прашам во кенгур кога го носам си мислам дека му се стиска кај курето и јајцата или претерувам?
Безбедно е бо ова да спие со нас на креветот? Да го извадиме делот кај главата сакаме https://www.lococroco.com/позиционер-антироловер-kikka-boo
Ние сме на АД и секогаш ноќните подои се во исто време а од 5-5:30 веќе сме будни и нема презаспивање до 7саат
Јас имам машко и баш исто се мислев и го прашав ортопедот, рече се е во ред не се стиска ништо, по таа логика ни во дубак ни во џампер не требало да ги ставаме. Се било изработено анатомски.
Исто и кај мене е ранобуден во 06 и 30 станува да го испрати татко му на работа, а после јас си знам Некој пат успевам да го презаспијам до кај 8 ипол спие ама ретко е тоа.
Majki dosega si imavme redovni stolici i portokalova boja se vo red 3 meseci sme no denes na dva pati po malku zelena mu e stolicata od sto moze da bide na doejne sme samo
Skokov na 4 meseci sto e, mislam e 4 leap, kolku trae? Detevo ne si go prepoznavam znaci, tolku e rastrevozen,kenkav, densko spienje katastrofa... veke 3 4 dena e vaka.
Мамии дали некоја од вас има испитувано Д витамин кај бебуш.Во понеделник ќе одам ама не прашав дали нешто треба да немам дадено од витамините претходно или нема врска? Едит: Бебеко е 5ипол месеци
Na aplikacijata kazuva skoro mesec dena I mojava od pred dva dena pocna Navecer na pola saat se budi i edvaj prezaspiva, kje bide interesno