Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Јас прашав зошто на ортопед, ми кажа не е страшно за д3 и покасно да се користат, но тие како да испаруваат и стануваат погорчливи и предизвикуваат грчеви, затоа се препорачува да се сменат. Јас си ги пијам остатокот и маж ми, бидејќи е зима и онака сонце не гледам многу! Ги ставам исто по 5 капки во сок насабајле.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Auuu znaci epten sme preterale,pa nikoj ne mi kazal,ete vcera slucajno padnavme na muabet so edna drugarkal...fala vi,vednas deneska ke zemam novi

На mila25ve му/ѝ се допаѓа ова.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    :worried: Леле јас за ова првпат читам. И ние долго време користиме едно шишенце, сега баш не 4-5 месеци, ама 2 месеци сигурно. Се загрижив сега... како никој не ми кажал ништо. Педијатарот наводно најдобар кај нас во градот да прпушти такава информација да ми даде :x . Аптекраката исто така (facepalm) .
    Е затоа го сакам форумот, овде и случајно се стигнува до информации кои кога-тогаш ќе ни затребаат. Ви благодарам мамици на информацијата, веднаш ги фрлам старите Д3 капки.

На joy1 и mila25ve им се допаѓа ова.
  4. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    784
    Јас го прашав педијатарот бидејки го имав слушнато истото дека три недели да се користат и да се фрлат а добив одговор дека нема врска кога ке се потрошат тогаш да се заменат со нови а истото ми го кажаја и во аптека така да си ги користам дури се потроши шишенцето.јас трошам д3

5. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Ние не најдовме Д3, па купивме Вигантол и му давам 1-2 капки на бебе. Нема уште 2 месеци, да ги фрлам ли?

6. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    И мене ме збунивте сега :|

7. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Патронажната кога беше ништо не ми рече за чување, ама матичната ми рече да ги чувам во фрижидер и да ги менувам на 3 недели. Најново знам дека идат на товар на фондот, така да можете да си побарате рецепта и да поминете со 30-40 ден (не знам точно колку се)

8. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Не се ни вка скапи 90 ден. ама не е до парите туку дека имале рок???

9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Јас уште за првото дете ја имам таа информација и максимум на месец ги менувам, користиме вигантол. Инаку се користат до кај две години минус месеците кога има сонце, од мај до септември.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Da ne znae covek na koj da veruva,eden edno zbori,drug treto,treti sesto,aman...utre sme na kontrola kaj ortoped pa bas I tamu ke prasam dali,zosto...?

11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Mamicki tuka na ovaa tema imavte pisano broj od Kozen doktor,od nas.Aerodrom bi sakala da mi go dadete @N.Kety mislam deka imase pisano? sin mi ima nekoe crvenilo na bradata i pod vratot koe se siri,stavam a derma eksomega, po sovet od pedijatar ama pak e tuka veke nedela dena fala vi ubav den

12. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Mene tuka na forumov mi ja preporacaa ordinaciha Medikoz, vo debar maalo,02-3131386, mislam d-r Nikolina mi ja preporacaa. Ajde pobrzo da vi pomine, znam kolku e macno za gledanje...

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  13. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    da taa e @TIGARCE86 ,nikolina od medikoz - Ul.Orce Nikolov br.111 (Debar Maalo), 1000 Skoje, Macedonia

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bambusce

bambusce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    594
    @TIGARCE86 Д-р Николина не е веќе во Дебар Маало туку во Аеродром позади Веро.Бројот е тој што е пишан а можеш на ФБ да ја најдеш Medikoz има и мапа како да стигнеш до таму.

15. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Sum izumila da ti pisam- jas ne otidov bidejki vo megjuvreme ni pomina, zasega sme raat, taka da ne bi mozela da ti pisam licno mislenje za doktorkata:)...

16. Mila987

Mila987 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    82
    I nie konecno se oslobodivme od bronhitot, sirup pancef i inhalacii, sirotko se izmaci mnogu, pedijatarot mi rece najcesto virusite gi zakacuvaat od mesanje so narod, slobodno da go iznesuvam sekogas koga mozam,pred edna nedela seuste imase malku slajmovi na gradite no mu ja prekinaa terapijata, izminatava nedela ja pomina na planina I koga go odnesovme da go slusnat bese celosno iscisten, e sega ostanuva da se pazime da ne go povtori, sto se slucuva mnogu cesto:(

17. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Ti
    Majka ti kazav jas samo inhalacii so fiziolioski nie so niv izbegnavme bronhit,mislam samo sto pocna da potkasluva odma pocnavme I se oporavi za 3 dena nemase nisto na pluka,bitno vi pominalo ne bi trebalo da se povtori ne mu ja misli samo pozitivno,nie naredna nedela ideme na Pelister da ne fati planinski vozduh :) pozz fala vi za brojot od Medikoz :***

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.115
    Допаѓања:
    328.847
    Денеска ја приметив малата дека мн се поти во косата т.с мокра станува.Не ни е топло дома .Било и потопло па не се потела.Дали ова може да има некоја врска со внесот на витамин д?

19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Син ми исто се поти особено кога цица после капење за заспивање. И тоа не се поти толку на страната на која лежи колку на другата (поточно над увото). Цело тоа место на главата му е поросено со капки пот.

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.115
    Допаѓања:
    328.847
    Да и мојата така.Не е валда загрижувачки.Се прашувам да не е недостаток на д витамин ама па ние пиеме дури по 5 капки дневно.