Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Domakica

Domakica Истакнат член

Јас прашав зошто на ортопед, ми кажа не е страшно за д3 и покасно да се користат, но тие како да испаруваат и стануваат погорчливи и предизвикуваат грчеви, затоа се препорачува да се сменат. Јас си ги пијам остатокот и маж ми, бидејќи е зима и онака сонце не гледам многу! Ги ставам исто по 5 капки во сок насабајле.

PUPICA likes this.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Auuu znaci epten sme preterale,pa nikoj ne mi kazal,ete vcera slucajno padnavme na muabet so edna drugarkal...fala vi,vednas deneska ke zemam novi

mila25ve likes this.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

:worried: Леле јас за ова првпат читам. И ние долго време користиме едно шишенце, сега баш не 4-5 месеци, ама 2 месеци сигурно. Се загрижив сега... како никој не ми кажал ништо. Педијатарот наводно најдобар кај нас во градот да прпушти такава информација да ми даде :x . Аптекраката исто така (facepalm) .
    Е затоа го сакам форумот, овде и случајно се стигнува до информации кои кога-тогаш ќе ни затребаат. Ви благодарам мамици на информацијата, веднаш ги фрлам старите Д3 капки.

joy1 and mila25ve like this.
  4. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Јас го прашав педијатарот бидејки го имав слушнато истото дека три недели да се користат и да се фрлат а добив одговор дека нема врска кога ке се потрошат тогаш да се заменат со нови а истото ми го кажаја и во аптека така да си ги користам дури се потроши шишенцето.јас трошам д3

5. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Ние не најдовме Д3, па купивме Вигантол и му давам 1-2 капки на бебе. Нема уште 2 месеци, да ги фрлам ли?

6. chocolade

chocolade Популарен член

И мене ме збунивте сега :|

7. artemidis

artemidis Популарен член

Патронажната кога беше ништо не ми рече за чување, ама матичната ми рече да ги чувам во фрижидер и да ги менувам на 3 недели. Најново знам дека идат на товар на фондот, така да можете да си побарате рецепта и да поминете со 30-40 ден (не знам точно колку се)

8. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Не се ни вка скапи 90 ден. ама не е до парите туку дека имале рок???

9. leona83

leona83 Популарен член

Јас уште за првото дете ја имам таа информација и максимум на месец ги менувам, користиме вигантол. Инаку се користат до кај две години минус месеците кога има сонце, од мај до септември.

joy1 likes this.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Da ne znae covek na koj da veruva,eden edno zbori,drug treto,treti sesto,aman...utre sme na kontrola kaj ortoped pa bas I tamu ke prasam dali,zosto...?

11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Mamicki tuka na ovaa tema imavte pisano broj od Kozen doktor,od nas.Aerodrom bi sakala da mi go dadete @N.Kety mislam deka imase pisano? sin mi ima nekoe crvenilo na bradata i pod vratot koe se siri,stavam a derma eksomega, po sovet od pedijatar ama pak e tuka veke nedela dena fala vi ubav den

12. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Mene tuka na forumov mi ja preporacaa ordinaciha Medikoz, vo debar maalo,02-3131386, mislam d-r Nikolina mi ja preporacaa. Ajde pobrzo da vi pomine, znam kolku e macno za gledanje...

N.Kety likes this.
  13. N.Kety

N.Kety Популарен член

da taa e @TIGARCE86 ,nikolina od medikoz - Ul.Orce Nikolov br.111 (Debar Maalo), 1000 Skoje, Macedonia

TIGARCE86 likes this.
  14. bambusce

bambusce Истакнат член

@TIGARCE86 Д-р Николина не е веќе во Дебар Маало туку во Аеродром позади Веро.Бројот е тој што е пишан а можеш на ФБ да ја најдеш Medikoz има и мапа како да стигнеш до таму.

TIGARCE86 likes this.
  15. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Sum izumila da ti pisam- jas ne otidov bidejki vo megjuvreme ni pomina, zasega sme raat, taka da ne bi mozela da ti pisam licno mislenje za doktorkata:)...

TIGARCE86 likes this.
  16. Mila987

Mila987 Истакнат член

I nie konecno se oslobodivme od bronhitot, sirup pancef i inhalacii, sirotko se izmaci mnogu, pedijatarot mi rece najcesto virusite gi zakacuvaat od mesanje so narod, slobodno da go iznesuvam sekogas koga mozam,pred edna nedela seuste imase malku slajmovi na gradite no mu ja prekinaa terapijata, izminatava nedela ja pomina na planina I koga go odnesovme da go slusnat bese celosno iscisten, e sega ostanuva da se pazime da ne go povtori, sto se slucuva mnogu cesto:(

TIGARCE86 likes this.
  17. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Ti
    Majka ti kazav jas samo inhalacii so fiziolioski nie so niv izbegnavme bronhit,mislam samo sto pocna da potkasluva odma pocnavme I se oporavi za 3 dena nemase nisto na pluka,bitno vi pominalo ne bi trebalo da se povtori ne mu ja misli samo pozitivno,nie naredna nedela ideme na Pelister da ne fati planinski vozduh :) pozz fala vi za brojot od Medikoz :***

18. joy1

joy1 Форумски идол

Денеска ја приметив малата дека мн се поти во косата т.с мокра станува.Не ни е топло дома .Било и потопло па не се потела.Дали ова може да има некоја врска со внесот на витамин д?

19. zuto

zuto Форумски идол

Син ми исто се поти особено кога цица после капење за заспивање. И тоа не се поти толку на страната на која лежи колку на другата (поточно над увото). Цело тоа место на главата му е поросено со капки пот.

20. joy1

joy1 Форумски идол

Да и мојата така.Не е валда загрижувачки.Се прашувам да не е недостаток на д витамин ама па ние пиеме дури по 5 капки дневно.