Јас прашав зошто на ортопед, ми кажа не е страшно за д3 и покасно да се користат, но тие како да испаруваат и стануваат погорчливи и предизвикуваат грчеви, затоа се препорачува да се сменат. Јас си ги пијам остатокот и маж ми, бидејќи е зима и онака сонце не гледам многу! Ги ставам исто по 5 капки во сок насабајле.
Auuu znaci epten sme preterale,pa nikoj ne mi kazal,ete vcera slucajno padnavme na muabet so edna drugarkal...fala vi,vednas deneska ke zemam novi
Леле јас за ова првпат читам. И ние долго време користиме едно шишенце, сега баш не 4-5 месеци, ама 2 месеци сигурно. Се загрижив сега... како никој не ми кажал ништо. Педијатарот наводно најдобар кај нас во градот да прпушти такава информација да ми даде . Аптекраката исто така . Е затоа го сакам форумот, овде и случајно се стигнува до информации кои кога-тогаш ќе ни затребаат. Ви благодарам мамици на информацијата, веднаш ги фрлам старите Д3 капки.
Јас го прашав педијатарот бидејки го имав слушнато истото дека три недели да се користат и да се фрлат а добив одговор дека нема врска кога ке се потрошат тогаш да се заменат со нови а истото ми го кажаја и во аптека така да си ги користам дури се потроши шишенцето.јас трошам д3
Ние не најдовме Д3, па купивме Вигантол и му давам 1-2 капки на бебе. Нема уште 2 месеци, да ги фрлам ли?
Патронажната кога беше ништо не ми рече за чување, ама матичната ми рече да ги чувам во фрижидер и да ги менувам на 3 недели. Најново знам дека идат на товар на фондот, така да можете да си побарате рецепта и да поминете со 30-40 ден (не знам точно колку се)
Јас уште за првото дете ја имам таа информација и максимум на месец ги менувам, користиме вигантол. Инаку се користат до кај две години минус месеците кога има сонце, од мај до септември.
Da ne znae covek na koj da veruva,eden edno zbori,drug treto,treti sesto,aman...utre sme na kontrola kaj ortoped pa bas I tamu ke prasam dali,zosto...?
Mamicki tuka na ovaa tema imavte pisano broj od Kozen doktor,od nas.Aerodrom bi sakala da mi go dadete @N.Kety mislam deka imase pisano? sin mi ima nekoe crvenilo na bradata i pod vratot koe se siri,stavam a derma eksomega, po sovet od pedijatar ama pak e tuka veke nedela dena fala vi ubav den
Mene tuka na forumov mi ja preporacaa ordinaciha Medikoz, vo debar maalo,02-3131386, mislam d-r Nikolina mi ja preporacaa. Ajde pobrzo da vi pomine, znam kolku e macno za gledanje...
da taa e @TIGARCE86 ,nikolina od medikoz - Ul.Orce Nikolov br.111 (Debar Maalo), 1000 Skoje, Macedonia
@TIGARCE86 Д-р Николина не е веќе во Дебар Маало туку во Аеродром позади Веро.Бројот е тој што е пишан а можеш на ФБ да ја најдеш Medikoz има и мапа како да стигнеш до таму.
Sum izumila da ti pisam- jas ne otidov bidejki vo megjuvreme ni pomina, zasega sme raat, taka da ne bi mozela da ti pisam licno mislenje za doktorkata...
I nie konecno se oslobodivme od bronhitot, sirup pancef i inhalacii, sirotko se izmaci mnogu, pedijatarot mi rece najcesto virusite gi zakacuvaat od mesanje so narod, slobodno da go iznesuvam sekogas koga mozam,pred edna nedela seuste imase malku slajmovi na gradite no mu ja prekinaa terapijata, izminatava nedela ja pomina na planina I koga go odnesovme da go slusnat bese celosno iscisten, e sega ostanuva da se pazime da ne go povtori, sto se slucuva mnogu cesto
Ti Majka ti kazav jas samo inhalacii so fiziolioski nie so niv izbegnavme bronhit,mislam samo sto pocna da potkasluva odma pocnavme I se oporavi za 3 dena nemase nisto na pluka,bitno vi pominalo ne bi trebalo da se povtori ne mu ja misli samo pozitivno,nie naredna nedela ideme na Pelister da ne fati planinski vozduh pozz fala vi za brojot od Medikoz **
Денеска ја приметив малата дека мн се поти во косата т.с мокра станува.Не ни е топло дома .Било и потопло па не се потела.Дали ова може да има некоја врска со внесот на витамин д?
Син ми исто се поти особено кога цица после капење за заспивање. И тоа не се поти толку на страната на која лежи колку на другата (поточно над увото). Цело тоа место на главата му е поросено со капки пот.
Да и мојата така.Не е валда загрижувачки.Се прашувам да не е недостаток на д витамин ама па ние пиеме дури по 5 капки дневно.