И јас јадев/м се. Грав баш и не, ама еднаш и тоа, па немаше бебе мака. Е ама затоа коа забораив и изедов зелка салата во голема количина (ми се услади, свежа, тазе) бебе само прдеше миризливо ама мака немаше.
Како се манифестираат грчеви кај бебе? Цревата страшно кркорат и е нервозно, сака само да цица, се витка, се лути, вчера едвај со молење заспавме. И како функционирате навечер со доењето? Многу ми тече. Го начекав бебе мокро од моето млеко, а и на креветот локва имаше.
ние немаме грчеви дали е до храна дали е до бебе дали е до капки не знам. Инаку да и мене во систина ме советуваа така, ама еднаш испив две кафиња и цела вечер беше рок н рол и заради тоа почнав да пазам си реков барем до 3ти месец ќе видиме инаку чат пат знајам нешто да земам. Чоколадо не смеам? Па јас се давам сите бомбоњери од мекици ги изедов )))
Моево мора да е во скок. Абе уште не отворило очи ако не лежи на цицка/цица во дон, одма плаче. И да два дена беше таков, па еден ден бајче само спиеше, еве денес пак тражи да лега на цице.
Wonder weeks пред 3 години не беше достапна на ајфон (сега не знам дали е) ја имав симнато кај маж ми, ама пошо тој одеше на работа пак не ми беше цело време достапна и ја земав книгата. И е супер информативна, далеку подобра од апликацијата и ја препорачувам. За да знаеш во кој период што точно му се дешава и зошто му е такво однесувањето какво што му е, да не се мислиш гладно ли е, го боли ли нешто, зошто не спие.. итн, симни си ја. Плус е објаснето што точно се случува во тој период, како тоа го афектира бебето и кои вештини ќе ги знае на крајот од скокот.
Најтежок е. И со првото, овој беше трауматичен. Поише за мене него за неа. Другите ништо не беа во споредба со четвртиов. Сега гледам скроз исто го тера и ова, ама јас не сум иста, не го доживувам толку стресно. Сум остарела.
Со моите четвртиот многу лесен беше, а толку бев исплашена пред да почне. Петтиот ми беше потежок. Седмиот или осмиот со првото беше најтешкиот. Толку многу ми беше тешко што сум заборавила кој скок било. Сега чекам со второто како ќе биде. Досега до 6ти добро се држиме.
Ние ја тераме 5 та недела ама според раѓање и можно ли е да е во скок? зошто овие два три дена е многу раздразлива, повеќе плаче и преку ден само во раци ми спие, ноќеска не фаќаше ни цице и преку ден ако фати, фаќа површно шо незнам дали е најадена или не Се измолзувам го пие така млекото. Многу ми е сменета мислам дури млеко ми се намали само површно што цица и што се нервирам дали р најадена Пелени полниме за сега, Петок сум на контрола две ипол недели не е мерена па ќе видиме дали напреднала добро.
4 skok , kako poplaveni sme doma, ne znam kako funkcionirame voopsto. Pa nisto ne mu se pogodi, samo vristi. A gledam baagi trae, samo nervite da ne mi se istrosat se molam. So kerka mi ne znaevme sto e toa skok, ama sega ke ni se naplati i za toa vreme. Btw densko spienje 3 pati × 20 min.
Да, секако. Не сите тешко го поминуваат. Памтам со првото мое, генерацијата многу тешко седмиот го поминаа, а јас не го сетив ништо посебно. Ама затоа 8ми, 9ти и 10 мислам воопшто не излезе од скок. Се поврзано. Сигурно во скок сте. Може да се погоди и по датум на раѓање да ве фати. Обично од термин може да варира до 2 недели плус минус, па да се поклопи со денот на раѓање. Ајде надеж малку. Вистина стои дека трае 5 недели ама тоа само значи дека во тие 5 недели ќе се дешаваат промените. Секако може да ве дрма и 5 недели, ама може и една. Како и да е ќе помине. Ние веќе една поминавме па се тешам дека нема да трае повеќе од уште две. Во книгава пишува ако е пократко ќе биде поинтензивно. Ако трае подолго ќе “тресе” со послаб интензитет.
Здраво мамички На бебе 5 месеца правено крвна слика во авицена со леукоцити 4.3. Треба да прими деновиве шестовалентна вакцина. Референтната вредност на леукоцитите во авицена се од 5.5 до 17. Додека во друга лабораторија се од 3.5 до 10. Може ваше мислење дали да се става вакцина или да се почека. Другото во к.слика е во нормала , освен хемоглобин 10.8. Фала