Мојата имаше измеѓу веѓи, на очни капаци и на носето. 10 месеци е, на очните капаци и се изгубени, меѓу веѓите и носето и се бледи ептен ако ја загледаш можеш да приметиш. Како точкички се
Дечки од кога ги ставате/стававте бебињата на меше за да поткреваат главче? Моите се 25 дена, според некои треба веќе да се ставаат на меше, ама се предвреме родени, во 34 недела, и тек сега имаат околу 2.5кг. Кога лежат на мене на меше, го поткреваат главчето, ама ако ги ставам на кревет, си лежат. Ги форсирам, или доцнам со вежбата?
Не ги ставај на кревет на меше, ставај ги или на под на некоја подлога или на тебе. И јас имам предвреме родено, 30та недела. Почнав да ја ставам не меше кога си дојде дома од болница, исто имаше околу 2.5кг.
Ваљда откако ќе седат самостојно, јас негде на 9м ја купив Едит: моја грешка, откако почна да лази и да се исправа стана корисна, претходно исто ми се фаќаше дали ќе си игра доле или во ова
На тилот не се повлекуваат. Јас си го имам 23 години веќе. И моето се роди со иста флека на исто место
А дали знаеш од што се прави таја флека ? мене ми рекоја дека од напон а реално имав доста тежок пораѓај ама кај мене се ископлицира а со син ми се си беше во ред
И јас сум со царски. Нема врска тоа со напонот. Искрено не ни знам од што е, ама баш ми е убаво и слатко некој да си се роди со белег.
Фала мами, значи уште ни е рано ама добро не е страшно и пред време да се опремам ( со две кој ќе ги допази вака на сигурно
Помеѓу народот познато како убод од штркот. Можеш да прочиташ овде повеќе https://www.ringeraja.mk/m/kalendar_na_detski_razvoj/1-do-4-nedeli/moeto-novorodenche_1.html Нашиот педијатар ни кажа дека до 1 година ќе треба да се повлече. Инаку на социјалните мрежи има многу слатки видеа Thay say if your baby is born with a stork bite.... Thay were kissed by an Angel before entering the world
Ќерка ми имаше на тилот. Сега го нема. Не памтам кога исчезна. 4 години е. Синчето е кај очињата. Како да бледее. 5 месеци е.