Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    И јас бев во иста дилема , прашав во црква ми кажаа и денот кога е родена дека се брои, јас така рачунав

На Coco31, Rtulka, Blue moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    8.560
    Девојки бебето ми има 2 месеци.
    Претходниве два дена само си ги скрати ноќните подои.
    Претходно се будеше на 2,3 или 4 часа за цицање.
    А овие два дена сврзуваше и 5,6 часа. Што ми е чудно за едно бебе неспијач.
    Дали е нормална ваква промена.

На Rtulka, V.N. и TheGoldenPeach им се допаѓа ова.
  3. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Моето па обратно :^) врзуваше по 5-6 саати , овие неколку дена на 3 саати како на тајмер станува

На Rtulka и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  4. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Мхм, растат. Исто и мојата. И дневните подои многу и се попредвидливи и пелените од околу 4 пати дневно ги намали на 2.
    Расте и желудничето со нив. :inlove:

На Srcka28 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  5. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.328
    Допаѓања:
    15.507
    Исто и кај мене е. Навечер на саат ипол се будеше ко швајцарец, сега ги тера 5-6 саати, само имаме мака додека да заспие. Пред 2-2.30 абер нема да спие знае и 5 сабајле да не фати

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    3.797
    Пред неколку дена скроз истото го пишав, и кај нас е така. Ваљда нормално е, сами си го менуваат распоредот, а и ние наспани со нив. :D

На Rtulka и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    8.560
    Јас џабе се пофалив. :rofl:
    Еве сега по старо пак никако да заспие. До сега нишав пеев јас. Сега маж ми е на ред. Ама она уште долго нема да заспие како што гледам расположена е си гуга си се смее абер нема за спиење (facepalm)
    Само моево бебе никако да се научи да заспива одма.

На Rtulka, Eli23 и V.N. им се допаѓа ова.
  8. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.328
    Допаѓања:
    15.507
    Мојава еве ја спие на мене, ама само што ќе ја спуштам во иста секунда уклучува сирени

На Eli23 и Rtulka им се допаѓа ова.
  9. TheGoldenPeach

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    3.797
    @Erika.greeneyes @V.N. И ние бевме еден период така со нишење и песни на смени со сопругот, спиење само в раце, пробани сите можни начини на заспивање, па дишење на уво, па не знам шо... За да една ноќ преморени од нишење ја оставиме сама да лежи во смисол шо знае нека прае, да ни одморат рацете :rofl: пуштив еден шум од телефонот онака очајна и во две минути беше заспиена. Сега веќе само ја оставаме со цуцла во уста и до нејзе и го пуштам шумот ама салам гласно (тивко нема ефект) и во рок од две минути е заспана, но мора цуцлата ние да и ја извадеме веднаш штом заспие оти ако ја плукни сама се штрека и се буди хаха

Белки и вие ќе го изнајдете вашиот начин на полесно заспивање, но еве пробајте вака со силно пуштен шум да шушти на уво.

Да напоменам дека претходно ги испробав сите звуци во апликацијата и не реагираше на никој, освен на овој само шо и помага да заспие, а менувајќи ги звуците случајно го погодив кога видов дека очината почнаа да и паѓат.

На Rtulka, V.N., januari19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Здраво мајки, бебето за два дена ми се смена скрос. Нервозна е поручек и едвај ја заспивам. Ај тоа не е проблем, вчера излеговме на саат и пол со мм и седеше со баба и (не е првпат), плачела цело време, едвај ја смирувала и пак одново. Дојдовме дома, ја смирив некако 10 минути и пак почна уште некое време силно да плаче, никако не се смируваше. Вечерва станувањата и беа исто со плачки, а обично се смее.
    Мислам дека е во втор скок, имаме 8 недели, според термин 9 недели. Ваков е вториот скок? Искуства, ум некоја да даде? Страв ме фаќа многу, никогаш не се случило толку да не можам да ја смирам ни јас ни баба (баш баба успеваше да ја смири кога јас не можев)

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    И ние исто заспиваме , во креветче , цуцла и шум на појако :lol:
    кога ќе ја плукне цуцлата значи се предала :lol:

На Rtulka и TheGoldenPeach им се допаѓа ова.
  12. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.328
    Допаѓања:
    15.507
    Ооо што убаво така ама ни звук есапи ни цуцла сака ( кога ќе и ја ставам во уста ми ја плука и ми прави фаци ко да ќе поврати)

@see.emily.play Инаку според тоа апликацијата и моево е 2 скок т.е.9 недели и кај мене е исто со плачки. Дури се чудам и си викам детево ни кај мајка да не сака да се смири. Спие 10-15 мин и собира сила за следни 3 саати (facepalm)
    Ама гледам тука никој не го спомнува како трауматичен. Едвај чекам да помине да видам дали е до тоа или до забите зошто веќе кондиционо неможам да го издржам:D

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  13. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Ме зачуди, нели е рано за заби?

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebuli

Bebuli Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2021
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    259
    Da ne se grcevi.
    Isto vidi da ne e gladno, kaj nas se ispostavi deka beba bila gladna.Probaj vidi.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TheGoldenPeach

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    3.797
    И мојава нејќеше, пробавме првин на нук ги плукаше, па и порачав од бибс оној try me пакетот со четири различни цуцли внатре и ја засака од прва обичната латексна, другите не стасавме ни да ги проба.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.328
    Допаѓања:
    15.507
    Рано...прерано и јас не верував кога ми кажа педијатарот уште на контрола за првиот месец дека се набабрени непцата. Ама жива вода е, лиги на сите страни, само балончиња ми прави со лигите а нешто ме држи памет од првото дека тоа е исто знак за заби. Рачињата само ги мота околу уста уште незнае од прва да ги бутне за да ги цица

17. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Мајки бебуш одбива млеко, го плука. Претходно пиеше 120-150мл зависи кога како на 3-4 саати сега не пие ни 90. Еве веќе некое време е ваков. Ноќе да му дадеш ги пие за 2 секунди, дење никако. Многу време поминува без млекце вчера дури почна да се тресе му падна шеќерот од памет се извадив. Кажувајте чаре што да му правам.. Имате ли вакво искуство?

18. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.767
    Во скок да не е? Пробај да даваш кога е успан, во затемнета и тивка просторија. Така правеше моето кога е во скок.

19. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Да 4тиот. Сега спиеше пробав да му дадам во спиење и го исплука. И спие како зајче по пола саат и цел ден е успан. Се надевам дека е нормално и ќе пројде зошто полудев више.

20. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.767
    Ќе се врати во нормала за некој ден. Мојата имаше денови ни пола не пиеше од тоа што пиела претходно.