Како успеа да и ги ставиш? Мене одвај ме пушта со аспиратор да влечам. Цело време прета со рацете ме гура се лути и почнува да плаче.
Зошто бебе ми ја влече силно брадавицата, се трга, се мава со глава во цицка и се нервира? Имам млеко, кога се трга целото е умацано. Не разбирам што е ова однесување. Инаку правев брисеви и се молам за џабе да ги правев. Ако имам бактерија и на бебе сум пренела, нема мир да имам.
И мојава исто прави. Не може да цица мирно. Само прета. Сега тоа со рацете и е најново како муви мислиш да брка со рацете па у глава се удира па мене по гради, и со ноктите плус ме греба.
Да од сабајле мн често и мокреше и какаше а вчера секој сат цицаше испаничив го однесов во систина ми рекоа се е океј го прегледаа не знам што да правам страв ми е да не е нешто мсда докторката ми вика ништо не е чим цица и моча
Пред две недели бевме со страшни мрсули и грчеше премногу, среќа на гради немаше ништо. Синомарин капки ќе и капнеш и влечи со аспиратор после тоа. Тој дел е ужасен со капките прета, мрда, плачи.. Сега му фатив тактика кога гуга се смее јас го фаќам набрзина неспремен и незнае што се случило Е после за влечење се маките и плачките. Еве го супер е му помина за 3 дена. Едит: му правев и инхалации со синомарин неколку дена, но кај нас ептен беше затнат и имаше премногу мрсули.. буквално се давеше
За суво и нон стоп нафрлано лице која маслена купка е подобра? Биодерма или уриаш? И каква крема да земам Моментално го капам со Хип ама не му одговара изгледа..
Јас го мачкам со крем на Биодерма atoderm Intensive baume а го мијам со сапунче нa mustela ама најчесто само со вода и мачкам од кремов имаш и гел за миење на лице од истата линија ја сум презадоволна
Може да немаш доволно ако е умацано, пробај измолзи и ќе видиш. Јас така мислев со првото пошто гледав околу уста млеко ама не успеав да измолзам ппвеќе од едно филџанче мало а таа веќе пиеше по 170мл
На АД обавезно чај, тоа млеко не е како мајчино и потребите за вода како ќе ги задоволи? Иако постојат бројни студии за и против јас сум за старата школа вода да се даде помеѓу оброци па затоа и ми е чајчето а често знам и водичка да му понудам која итекако ја пиеше кога беше многу жешко. Се случува да плаче бебе, давам млеко го бутка, давам цуцла мислам му се спие, вришти, дај му чај ќе се умири дури и се смее како демек: е тоа барав. Срциња се бе бебињава!
Тоа може така си се навикнало детето. Не би рекла дека обавезно се дава до 6 месеци, барем ниту сум добила таков совет од педијатар ниту што имам читано но, секој си знае најдобро за свое дете. Бидејќи давам АД на размак од 2.5-3 часа јас мислам дека со чајот само лажно би се заситила и ќе се одложи и млекото.