Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    38.370
    Мајκи,бебуш само што ми се исκаκа,но пρв пат столицата беше темно зелена(не течна)и после жолта. Од што може да е? Ме исплаши ова пρв пат се случува

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.114
    Допаѓања:
    328.831
    Да не јадел банана? :)
    Кај нас од бананата има зелено.Бар ја така приметив.
    Може и од проладено или ако додатно внесувате железо.

Последна измена: 27 јануари 2015
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    38.370
    Му тече носето,може е пρоладен,не пијаме ништо за железо. Κρуша и слива јадевме.
    Инаκу не беше κаκан 4дена и поцвρсто κаκаше,ама денесκа обилно и течно зелено на почетоκ после ноρмално.

4. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Ехеееее :) и во спиење се случува. Се вадев од памет на почеток, сега скоро секој ден му пцујам мајката! Извинете вака на израз ама полесно ми е кога малку на шега ќе го искарам. Навечер му се случува кога го дојам и ќе заспие па дел од млекото му стои уште во грлото, со закашлување го исфрла или голтнува и си продолжува со спиење.

5. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    Од што е настинат е зелен изметот. не е ништо страшно.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мајки ајде вашите искуства на менување средина со бебе од 4,5 месеци ќе одиме кај моите наредна недела скоро 4 и пол месеци ќе сме ,незнам како ќе се адаптира на таа нова средина менување на клима,и се друго кога бевме минатиот пат имаше месец и пол,многу лошо поминавме ноќта му стана ден и обратно ама имаше грчеви тогаш многу јаки,нервозен беше едвај 1 недела издржавме сега сакам барем 3-4 недели да седиме,и тие да го видат убаво секако и мене од помош ќе ми бидат брат ми снаа ми,татко ми барем нема да сум сама ќе имам некој да ми го причува... што да очекувам ? искуства фала ви

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  7. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Баш сакав и јас да прашам за истото, сакаме со сопругот во февруари да доаѓаме за Македонија. Знам дека многу бебиња и дечиња лошо реагираат на авион затоа што ги болат ушињата од притисокот, така барем читав :?: Ние моментално лечиме воспаление на уво, денес е последниот ден со антибиотици, па некако се повеќе се мислам за одење толку скоро.....Би било добро некој да сподели искуство и мислење ако има. :)

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    nie letavme avionski koga imase 15 dena sin mi,pominavme bez problem,poveke mi bese prob na aerodrom oti bese placliv otkolku vo avion

9. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Zenski dali gi nosevte bebuski na baenje od klinovi I kolku pati se odi?

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.114
    Допаѓања:
    328.831
    Што се клинови?

11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    @BellaS верувај мила се пробавме ние и ништо не помогна за грчевите ги имавме секоја вечер додека наполниме 4 месеци,не капки не некоја жена што бае на памперс и боди за клинци, тоа мм запна јас мн.мн не верувам во тие работи,не чаеви сирупи затоплена пелена,термфор ништо не ни помогна само звукот од фенот и аспираторот го смируваше привремено,многу мака видовме до 3 месеци, после се намалија ама ги имавме сеуште така да само трпение и многу гушкање ...

12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    За притисокот во ушите дај му на малиот цуцла или бидејќи е на ад тогаш дај му млеко, со шмукањето ќе избегнеш да му пречи притисокот, слично како ние возрасните џвакаме мастика против затнување на ушите.

Секое бебе е различно, ако им се придржавате кон нормалната рутина не би требало да имате проблеми во друга средина, се додека вие сте покрај нив другото им е се небитно.:lol:

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.114
    Допаѓања:
    328.831
    Клинови се грчеви?
    Не мајка бајачка нема да ти помогне.Не го носи детето на ладново за џабе наваму натаму.Колку месеци имате и даваш ли нешто од капки?

14. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Јас знам дека се грчеви...

15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    Добро женски да ве прашам нормално ли е бебе да спие толку многу,оваа моја ќерка има денови кога цел ден го преспива,еве како денес од сабајле дали е еден саат активна,ќе јаде и ќе заспие и пак така:(,има ли причина да се грижам?

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Не се грчеви. Демек боцки во тестисите или нешто слично, па детето плачело од болка :^) Јас не верувам во тоа... за машки деца е ова. Барем така ми кажаа, а сакаа да го носиме мојов на времето :^)

На MacenceEna, bittersweet и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @azelea , ваков некој ритам имаше малиот некаде после 40 дена додека не направи 2 месеци и 10 дена, така отприлика. Не знам колкава е малечката, знам само дека скоро се породи :) Сигурно ќе си го смени ритамот сама. :) Периоди се тие, некогаш траат повеќе, некогаш помалку :) Не се грижи, се е во ред :*

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  18. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    i mojot bebus e spanko i jas sum bas srekna,oti i jas kako bebe sum bila spanka sum spiela po celi denovi..ako si jade i e vesela koga e budna ne se nerviraj ic tuku uzivaj si kako mene, :*

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    6 недели сме мила,абе неможам очите да и ги видам дење ,ама затоа ноќе ококорени сме до 00 часот,дај боже да смени навечер да спие а дење да е активна

20. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Jас мислев дека клинците се во стомакот затоа мислев дека се грчеви, прв пат слушам дека се во тестисите...