Мајκи,бебуш само што ми се исκаκа,но пρв пат столицата беше темно зелена(не течна)и после жолта. Од што може да е? Ме исплаши ова пρв пат се случува
Да не јадел банана? Кај нас од бананата има зелено.Бар ја така приметив. Може и од проладено или ако додатно внесувате железо.
Му тече носето,може е пρоладен,не пијаме ништо за железо. Κρуша и слива јадевме. Инаκу не беше κаκан 4дена и поцвρсто κаκаше,ама денесκа обилно и течно зелено на почетоκ после ноρмално.
Ехеееее и во спиење се случува. Се вадев од памет на почеток, сега скоро секој ден му пцујам мајката! Извинете вака на израз ама полесно ми е кога малку на шега ќе го искарам. Навечер му се случува кога го дојам и ќе заспие па дел од млекото му стои уште во грлото, со закашлување го исфрла или голтнува и си продолжува со спиење.
Мајки ајде вашите искуства на менување средина со бебе од 4,5 месеци ќе одиме кај моите наредна недела скоро 4 и пол месеци ќе сме ,незнам како ќе се адаптира на таа нова средина менување на клима,и се друго кога бевме минатиот пат имаше месец и пол,многу лошо поминавме ноќта му стана ден и обратно ама имаше грчеви тогаш многу јаки,нервозен беше едвај 1 недела издржавме сега сакам барем 3-4 недели да седиме,и тие да го видат убаво секако и мене од помош ќе ми бидат брат ми снаа ми,татко ми барем нема да сум сама ќе имам некој да ми го причува... што да очекувам ? искуства фала ви
Баш сакав и јас да прашам за истото, сакаме со сопругот во февруари да доаѓаме за Македонија. Знам дека многу бебиња и дечиња лошо реагираат на авион затоа што ги болат ушињата од притисокот, така барем читав Ние моментално лечиме воспаление на уво, денес е последниот ден со антибиотици, па некако се повеќе се мислам за одење толку скоро.....Би било добро некој да сподели искуство и мислење ако има.
nie letavme avionski koga imase 15 dena sin mi,pominavme bez problem,poveke mi bese prob na aerodrom oti bese placliv otkolku vo avion
@BellaS верувај мила се пробавме ние и ништо не помогна за грчевите ги имавме секоја вечер додека наполниме 4 месеци,не капки не некоја жена што бае на памперс и боди за клинци, тоа мм запна јас мн.мн не верувам во тие работи,не чаеви сирупи затоплена пелена,термфор ништо не ни помогна само звукот од фенот и аспираторот го смируваше привремено,многу мака видовме до 3 месеци, после се намалија ама ги имавме сеуште така да само трпение и многу гушкање ...
За притисокот во ушите дај му на малиот цуцла или бидејќи е на ад тогаш дај му млеко, со шмукањето ќе избегнеш да му пречи притисокот, слично како ние возрасните џвакаме мастика против затнување на ушите. Секое бебе е различно, ако им се придржавате кон нормалната рутина не би требало да имате проблеми во друга средина, се додека вие сте покрај нив другото им е се небитно.
Клинови се грчеви? Не мајка бајачка нема да ти помогне.Не го носи детето на ладново за џабе наваму натаму.Колку месеци имате и даваш ли нешто од капки?
Добро женски да ве прашам нормално ли е бебе да спие толку многу,оваа моја ќерка има денови кога цел ден го преспива,еве како денес од сабајле дали е еден саат активна,ќе јаде и ќе заспие и пак така,има ли причина да се грижам?
Не се грчеви. Демек боцки во тестисите или нешто слично, па детето плачело од болка Јас не верувам во тоа... за машки деца е ова. Барем така ми кажаа, а сакаа да го носиме мојов на времето
@azelea , ваков некој ритам имаше малиот некаде после 40 дена додека не направи 2 месеци и 10 дена, така отприлика. Не знам колкава е малечката, знам само дека скоро се породи Сигурно ќе си го смени ритамот сама. Периоди се тие, некогаш траат повеќе, некогаш помалку Не се грижи, се е во ред
i mojot bebus e spanko i jas sum bas srekna,oti i jas kako bebe sum bila spanka sum spiela po celi denovi..ako si jade i e vesela koga e budna ne se nerviraj ic tuku uzivaj si kako mene,
6 недели сме мила,абе неможам очите да и ги видам дење ,ама затоа ноќе ококорени сме до 00 часот,дај боже да смени навечер да спие а дење да е активна
Jас мислев дека клинците се во стомакот затоа мислев дека се грчеви, прв пат слушам дека се во тестисите...