Моево така спие кога има грчеви. Претежно еден саат после јадење правеше така, седев над креветче и го држев за раче се смируваше.
Мојава така прави кога и е тешко, ја исправам да ждригне, се потсмирува и продолжува. А некогаш се случува да ги исцица градите и се нервира бара уште. Чекам 5 мин, пијам течности, давам града (првата шо ја исцицала), надоаѓа пак млеко, го исцицува и заспива. Фактички деновиве и требаат "три" гради млеко. Ние вака правиме, "tummy time" на работ од гнездото дур не и здосади, во релаксатор сака по 20тина минути, во оние ќебенцата на земја со играчки над глава и е омилено, вика цика се радува, и таму отепуваме пола саат, а исто нарачав и јас сликовница и такви картички од истата страна на инста, утре ќе ни стасаат. Претежно е спанка и денски па на кратките периоди будност така се занимаваме. Мојава бебушка беше цела вцрвена како реакција од памперс, башка често кака и потешко и поминуваше. Пробав од се по нешто, ама маслото на Веледа најмногу помогна. И престанав да ја шлакам со креми, масти, си претпоставив дека цинк оксид нејзе всушност полошо и делува и оттогаш си го користам само маслото, чиста мека нежна пеленска регија.
За некој ден правиме 3 месеци. Кажете ми на колку месеци почнаа малите да фаќаат? Го учам да држи лажиче и го држи ама своеиницијативно не фаќа ништо (освен стакленото шише кое го држи со две раце и цуцле некогаш). И од колку месеци почнавте да им читате и што?
Еве ме пак. Нешто чудно се случува со бебе овие два дена. Покрај тоа што напишав вчера, дека ми ги тегне и мава градите и кенка, цела ноќ ко зајак спиев, се нешто му сметаше. Прво викам ладно му е, мраз рацете, го набутав под јорган со мене, се стопли. После цице бараше и спиеше така, ако го извадиш се будеше. Трето ме напика во ѕид, грб ми смрзна, сакаше само под јорган со мене, иако извадив и трето ќебе. И многу немирно спие. Моментално врз мене. Како да препознаам скок или нешто дека не е во ред. Скоковите беа од раѓање или термин?
Здраво Дали ви се има случено вашето бебенце да вришти плаче за да заспие а не можe да заспие никако Незнам што да праваам веќе до полудвејне е работава секој ден истото многу тешко заспиваат
Од 4 до 7 поручек периодов си имаме малку мака, нервна е доста и изгледа преморена, па така малку со плачки дури заспиеме. Обично сака да ја држам нанапред да шетаме, па шетавме во двор и по улица, и шепотев на увце и некако после пола саат заспа. Друг пат си играме бара града, стави ја на града, ќе цуцне неколку пати и почнува да вришти и да мава со рака, па ја кревам нанапред да гледа се смирува, па пак бара града, ја ставам на другата,па пак ја фаќа нерв и пак ја исправам...така неколку пати и заспива. Хахаха
Тоа најверојатно е од премореност што не може да заспие. Исто ми се случува некогаш. Максимум што може да е будна е два часа, а сме 4 и пол месеци скоро. Обрни внимание колку време е буднo кога прави така.
Од 3 месеци почнав да го учам, може и пред 3 беше. Му ставав во рака јас. Веќе негде пред 3 ипол месеци се научи сам да фаќа. Сега си зема што му е интересно и во близина и си игра додека не му здосади или додека не се лупне по глава хаха. 4 месеци направи пред некој ден. Инаку му читам и сега ама не го интересира ништо,мислам дека е уште мал. Цртани сака да гледа и многу се радува кога ќе му пуштам.
Да скоро секое заспивање е со плачење и тегнење. Не знам дали е од премореност или од што неќе во раце да го држам (а само така заспива) ама кога ќе го стегнам за 2 мин е заспан.
Секако, еве ова, а моментално го има и вака на акција со крема, фактички кремчето гратис ти иде и баш се исплаќа.
Nie sme 3 meseci i nekade od sredina na vtor mesec mozam da kazam deka nekako fati red vo 8 go kapev sekojden do kaj 9 satot buden posle od kapenjeto se umoruva i mu se spie uklucuvav lamba vo soba zgasnati roletni i da staneshe go drzev vo istata soba ne palev sijalica i ne go igrav ...na pocetok taka pravev go igrav i sekoja nokj od 2do 4 ne mi spiese, sega do 7 satot nasabajle spie i konke stani prvo gi krevam roletnitw da vidi svetlina i mislam deka taka se nauci eve vwkw pola meswc pomina mi spie nokje , a pred toa koga ek stanesw vo 2 satot struja palev muziki mu pustav igracki i gresev so rpavev taka zatoa potesko fakja red nokje forsiraj go da spie pejmu pustaj mu prispivni pesnicki
Фала ти на одговор Пробано е и со темница и со се, ама најверојатно сепак се уште мали. Знам и по големата дека си фати ред после 3 месеци, ама па она не не држеше толку доцна будни
Денес сме поплачливи од вообичаено и слабо спиеше, беше задремана прееска и како стана со плачење гласно и се фати гласот, и сега кога плаче сеуште и е зарипнат, па незнам дали да паничам или од плачењето е? Носот вака не е и затнат колку што можам да приметам 41 ден сме
И моето пред едно 2-3 недели беше така плачливо троа повеќе дури и грлото и беше изиритирано рече педијатарот и беше засипната неколку дена па само од себе си помина. Инаку сме 2 ипол месеци скоро така да одприлика тој период било и моево
Девојки, прееска после бањање приметив како парченце како прашинка во окцето кај зеницата. Сигурно е од бањарката. Од солзење му се собраа гуралки и ги исчистив со памукче, но сеуште солзи и окото му изгледа како да е со инфекција, црвено. Утре попладне имам закажано преглед, но до тогаш кажете ми од искуство, со што да го исчистам или да ми ставам за да му се смири окцето. Инаку 42 дека е старо бебенцето.