Рано е, моето сега почна на месец и пол по малку гуга, повеќе се смее ко ќе и зборуваме. Не гледаат многу далеку и не фокусираат уште многу чисто.
Затоа што воопшто не се практични, се ми останува на прсти како и да го отворам. И страв да не ми падне во уста кај бебе па да му залетне. И јас барам алтернатива ако знаете добар витамин Д кажете ми.
Моето почна прилично рано од 3 недели полна да гуга и да ме гледа, после 4та недела почна и да ми се смешка ама само мене и само мене ме познаваше. Другите не сакаше да ги гледа. Можеби зошто скоро воопшто не спиеше преку ден па цел ден ни беше со зборување и стимулација. Покажувај му играчки, имитирај ги неговите изрази и звуци, плази му се (на ова најмногу се смееше и реагираше кога беше на таа возраст).
Д витамин од Пливит или Вигантол ако најдеш од Бугарија некој да ти носи. Вигантол е на маслена база, Пливит е на водена. За омега ни ја не знам алтернатива. Инаку прво го стискам тоа капачето, го сплескувам и со заби го "сецнувам" на крај. Така не ми останува на прсти.
Majki 3 meseci sme samo na doejne deneska imase potecna stolica i niz nea imase kako beli parcenca od sto moze da e taka?
Мајки со аспораторче колку пати дневно влечите секрет од носе? Да знам да не претерам со влечење да не направам проблем некој?
Јас влечам ако гледам дека има секрет. Не да извлекувам ако нема видлив или се осеќа дела хрчка дека е затнато.
Јас ова го земав на маслена база е, го постирав пред некое време... а за омега не сум нашла алтернатива
Majki 3 meseci sme i veke podolg period od 5 sabajle.sme budbi do 8 satot se vitkat stenkat se macit dodeka ne se olesni ne napolni pelena i ne se isprdi ubavo dali da smenam nesto dijastop i espumisan davam kazete iskustva vasi
Дадов еднаш инфакалм демек за гасови да исфрла полесно (и тие се симетикон како еспумисан) не можеше да се искака, се виткаше цела ноќ. Познато е дека го отежнуваат какањето. Оттогаш не и давам. Само пробиотик наутро нормиа бејби, давав биогаја ама мислам полошо и правеа. Нормиа не знам дали имаат влијание или не, пред брзо ги почнав. Најмногу досега помагаат топли облоги на мешето, имам гел облога, ја топлам во вода, во тетра пелена ја виткам и и ја редам на мешето.
Два месеца сме. Бебуш од вчера почна повеќе да крчи со носот, нема секрет, ставам спреј само. Поткашлува. Ноќеска се мачеше. Сега ќе го носам да го слушнат. Некој имал вакво искуство? Мислам дека од големата ќерка префати, она е со растечен нос Полудувам од грижи.
Исти бевме на 50 дена од дада му. Носи го нека го чујат, мало е. Генерално, кај нас лесно проаѓа бебе, нема "не сакам капки, не сакам да дувам нос". Фаќаш, прскаш и влечеш, нема бегање.
Да, немам мака за тоа, но нема мрсули. Затоа ми е. Само крчи и му смета во спиење. Колку дена ве држеше?
По 3 - 4 дена ама секој ден го носев да го чујат. Имаше и влажна кашлица. Инхалации правевме исто. Сега на 5месеци инфекција во уше од секретот. Чисти,чисти,не се дочистуваше.
Па спанко е генерално. Бањање и чистење носе пред спиење. Повеќе му течеше на моево, не беше класика затнат. Ама му сметаше.
Majki koga pocnuvat da se prevrtvat bebinjata od grb na stomace i obratno?.. nie sme skoro 4 i pol meseci i uste nisto od prevrkanje...
Секое бебе различно. Моево почна уште пред полни 4. Затоа пак, со друго касни. Мислам оптимално е да се превртат до 6мес. Вежби правете. На меше да е бебе.