За ротата колку време треба да се пази дури се менуваат памперси? Секако миење на раце пред и после менување мора, ама колку време да знам дека постои опасност?
Па има разлика кога хрчи од млекцето и кога е затнато да речам. И јас до сега не сум правела инхалации пошто се осеќа тоа млекото кога му е на грло. Во право си, еве деновиве при цицање пример тешко дише се трга позема воздух се слуша како шлајм да има, сепак зборот ми е дека има разлика.
Мене педијатарот ме советуваше со ракавици да мењам пелени оваа недела, ама викам ај да не драмам, ама сега ме стави во мисла
Ќе звучи смешно ама мене на чело ми излегоа уртики и на рацете се откорнав од чешање, прво мислев е алергија пошто имам алегрија на сонце, па земав урбазон но не ми поминаа, мачкав синопен, афлодерм од малиот и на крај со кремата на Ла Рош ми помина, испадна дека и јас некоја егземична промена имав како малиот, а бидејќи бев сконцентрирана на алергијата што отсекогаш ја имам не приметив, види и ти да не е атопичен дерматит, и тој чеша многу.
Пази се. Не е нешто страшно ама не е ни лесно. Константен замор, дијареа, повраќање одвреме навреме. Првиот пат беше потешко, вториов пат побрзо ми мина. Не знам ни сама како фатив и покрај миење ,пазење ,дезинфекции ама ќе имам имунитет сеа и јас
И јас мислам дека кај нас е од млекцето..кога цица воопшто не хрчи и не се тргнува за да земе воздух, исто и кога спие, сега моментално спие со цуцла во уста и си дише нормално преку нос без да хрчи. Само кога е буден хрчи Значи ова дека е од млекцето што му се лепи на грло? Се напнав со ова хрчењево ама се нервирам многу.
Zdravo na site, Imame 6 polni meseci i so ednoto race celo vreme tapkame lupkame po se, i po igracki i po cice i pomasa, dali e normalno ili treba nesto da prevzememe, i isto me interesira za okcinjata, ednoto malce ni podbeguva minimalno. Ve zamolivam za iskustva
Не ми спомна такво нешто. Претпоставувам ако е заразно ќе ми кажеше да ја пазам поголемата па и ние останатите. Ми напомена само за пелените со ракавици и во кесе