Се јавив кај педијатарот, имало замена, па бевме да го слушнат, настинка било. Да следам, ако се влоши инхалација евентуално да пуштам, да истераме до понеденик. Јас имам млеко молзено коа бев позитивна, со антитела, па сеа почнав да одмрзнувам, со тоа да го ранам малце. Дали ќе има ефект, ќе видиме.
Пошо не викнаа на гости кај вакцинирано бебе со рота пред 3 дена. Секако не одам дека настинато моето, ама дали да драмам се мислев дека ме викнале.
Majki analgin smeam da se napijam posto dojam? .. me boli mnogu glata a i pritisokot mi e potkacen..ke prasam sekako doktor utre ama za sega rekov so da napram..
Ми треба помош Денес малиот претерано ми повраќа, ова трае веќе подолго, педијатриве велат штом напредува во ред е ама мене не ми изгледа нормално веќе. До скоро бевме на комбинирано сега веќе е целосно на ад и пие бебелан, да го сменам млекото да не треба? Не знам што да превземам, сакам уште еднаш да го види матичната но знам сите се со ист став дека ако напредува не е страшно, се убив од пресоблекување и цела машина полна лигушки од еден ден
Оф кога кај ми остава по 20-30мл не ги допива па и кога ќе поврати се кладам дека му иди по 40мл да пие и јас вистина не сваќам од што напредува.. за една недела ќе правиме 3 месеци..
По 120мл треба да пие, преку ден мака мачиме да јаде, едвај некако 60мл ќе испие па ќе го ждригнам ќе се мафтаме и му додавам со сила уште 40мл, кога е успан бидеќи на 4-6ч станува да јади го пие цело.
Многу му е. Давај му 90 преку ден. Каде пишува дека треба 120 да пие? Можда и пишува ама ете твоето не сака толку да пие. Не се оптеретувај со бројки и табели, гледај си го детето
Ама баш до пред 2-3 дена супер го пиеше без проблем цело 120мл. Ова со непиењето го препишв на некој скок