Ќе смени мила, не се секирај Јас сега го барам тој период, сега малиов спие по дури 45 минути максимум дење (неколку пати), не можам со прст да претнам
Исто и Павел дење три пати по 45 мин дремнува, како навиен е, ни помалку ни повеќе Вечер во 18 заспива, до сабајле до 7.30 со три-четири пати цицање. Дење ништо неможам да средам, едвај јадам.
Среќни мајки сте.. Туку да ве прашам: малава не кашла,мрсули еднаш во денот како бела водичка ако и потечат, проодно е носето, а вечерва и завчера вечер, пред заспивање додека цица ќе почне да кашла и се истура повраќајки. Не ми личи дека има шлајмови, што може да е? Инаку весела е, си јаде...
@leona83 исто и κај нас. Јас и вчеρа го однесов на педијатаρ,нема настинκа ни виρус,носето му тече само но κај нас и му се затнува одвρеме навρеме. Подобρо што повρаќа,не му останува шлајм да слезе долу. Педијатаρот ми ρече деκа може да е и последица од заби,уво нос и гρло се е повρзано,а κога излегува заб може целосно да се добие воспаление на уши и затнување на нос
Да, пробиваат две во исто време...еве сега почна да поткашлува. Не ми се оди на лекар фа не фати нешто таму, ама ако се влоши ќе морам.
Подобро да одиш кај матичниот поскоро за да го види, не дај Боже да му се симне на плуќа. Ние веднаш отидовме и среќа ни рече што дојдовте на време за да избегнете лежење во болница. Еве сега сме добри иако моравме да примаме антибиотик.
Ќе одиме, ама сите што ќе ја видат ми викаат луда ли си, детево не ти е болно, таму че закачи нешто....ама не сум мирна.
Е како не, глупости ...Имаш термин за болни и здрави деца, каде ти е матичниот? Нашиов има за болни и здрави деца.
@leona83 не би да навалувам,твое дете твоја одлуκа, но доκолκу не κашла,нема темпеρатуρа,весело е и што е најважно го повρаќа шлајмот,мислам деκа не е стρашно. Нежни се многу малечκиве,а во сеκоја оρдинација вρие од деца и баκтеρии,виρуси демнат од сите стρани,самите доκтоρи κажуваат на тоа. Можеш поголема белја да напρавиш,но подобρо од тебе ниκој не може да знае што е најдобρо за бебето.
leona i na sin mi se ima sluceno taka i jas go odnesov na pregled i pedijatarot mi rece deka si e dobar i se e vo red
Дали можам да и направам инхалација на малата? Носот и е затнат. Се плашам од инхалација да не и се раскаши па да и се симне во плуќа недај боже и дајте ми некој совет како да и помогнам да и се олесни дишењето? Дали смеам чај од камилица да и дадам?
Пробај со капки во носето прво.Ако е мн сув воздухот дома навлажни го.Можеш да ја избањаш со потопла вода ке се опушти сигурно малце.За инхалации немам совет,досега не сум правела. Има хипп чај од камилица во филтер кесички е.Јас од дм го зедов ама искрено не го пие ич.Ни мириса на камилица ни вкус има.За свежа камилица мислам уште е мала ,самиот цвет содржи полен може алергија да и создаде.
@joy1 фала на брзиот одговор. Го пратив мм во аптека да праша за камилица. а воздухот само со вода да го навлажнам?? Читав порано нешто за капки од еукалиптус но како се користат?
Можеш на шпорет да ставиш да врие тенџере со вода и да додадеш камилица во него или ете масло од еукалиптус(неколку капки) да не ви мириса мн јако.Или ако имаш навлажнувач на воздух пушти само да работи.
Чоκолатκе не си игρај носи ја на педијтаρ κај мало бебе не се знае,неможе да κаже што и е,со помин да е само позз **
Заспа сега. Кога ке стане ке и измерам темп. Ако има повеке од 37 ке ја однесам обавезно. Фала Тигарче.