На 2 ипол прими прва рота, после на 3 ипол скоро 4 му дадоа 6 валентна и втора рота. Секаде различно е зависи до пунктот.
Дачи смеам да користам шампон против себореичен дерматит при доење? Дали се излачува во млеко состојки од шампон воопшто? Се воздржував цела бременост, не можам повеќе, рани ми се направија.
Треба да примаме втора доза рота и уште една вакцина утре. Кога ја примаа првата доза рота и шестовалентната ми кажаа во амбуланта на 18ти окт. Но, во четврток ќе одиме на неколку дена надвор од градов и мислам дека подобро ќе биде да ги одложам за 1 недела покасно.. Менува тоа нешто? Има правило колку да биде размакот помеѓу прва и втора доза рота или можам слободно да одложам недела дена?
Помеѓу прва и втора доза треба да има најмалку 40 дена размак, за повеќе дали смее/не смее не знам ама знам дека мора да се прими до одредена недела. До 22 ако не се лажам? Ако не на прими дотогаш после не ја даваат воопшто.
Земи си waya, читам подобри препораки има. И јас кога прими рота дадов. Ама не знам да ти кажам ефект оти дали три пати дадов.
Каков шампон имаш? Кажувај лек. Порано имав еднаш во годината пример на пролет.ама сега после пораѓај катастрофа лом ми е главава. Зедов од био дерма уште го немам пробано.
Можиш да ја одложи за една недела без проблем. Ние ја имавме одложено и повеќе. Максимум 22 недела за втора доза трба да е.
Не, овде ми рекоа само ако има потреба. Давам вит Д само. И за синко исто. И јас искрено не би давала постојано пробиотик, нека сами се научат цревата да работат. Вам доктор ви кажа постојано да давате?
Да прашам тие што сте моментално во 4-ти скок како е спиењето? Легнува во 20:00h и до 1 сатот мирно спие и после тоа на секои 30-45 минути се буди, и треба помош да презаспие(цуцла), сака да се врти на меше....не е секоја вечер вака ама во последно зачести.
Од кои пелени сте задоволни? Не ми е битна цената, само да не пропуштаат. Бебе веќе нон стоп лом се прави, а и околината околу него. До сега памперс и пуфис користев.
Бејбилав, веќе 7 месеци ги користам. Првите 3 месеци ги пробав памперс, виолета и слипи. Памперс ми беа прескапи, другиве пропуштаа
@eli25 колку год ти е синчето? Прашувам зашто јас за ќерка ми (10 год) ко се роди првата година освен д3 капки друго не сум давала. Сега со ова ем дете отрув ем јас пари се убив од давање. Што д3, што пробиотик, па омега, па к1.... и на секое одење на педијатар прашувам до кога до надеж дека ќе ми го скратат периодот @Alexandrite јас користам памперс актив и сум немала проблем до сега, а некогаш знае да си ја поноси пелената од 8-9 вечер до сабајле 8-9 ако се успие