Пробав, неуспешно. Се навикна после на своите раце кои секако ги вадеше надвор. Искрено мислев дека треба да ја повивам, за да педијатар ми рече пушти го детето да расте слободно.
Бебево мое десет пати ќе го заспијам во раце и го легнувам, десет пати одма станува. Во раце спие,легната не. Па сега кога ја легнувам, до неа да легнам да ја држам за рака и спие. Ако и ја пуштам раката одма почнува да прета и се буди. И со секое нејзино спиење јас треба да ја вардам немам време и можност да нсправам ништо. Јадам секогаш на трчање. Ќе стане некогаш помалку захтевна у однос на заспивањево?
А зашто ти смета што прета? Ќе прета ќе се умори и ќе презаспие. Јас така спијам до 10 сабајле, она си се буди си прета, јаде, мајка пак легнува, бебе презаспива и така сите среќни. И навечер исто, увек будна ја ставам у кревет дур се истуширам средам по дома она веќе кома, а да ја гледаш кога ќе легне мислиш маратон ќе трча.
Моето беше исто скроз за денските дремки од 3 докај 6 месец, додека не го снема моро рефлексот. Затоа го држев за раче или лежев до него за да спие, некогаш и по 2-3 саати. Си глеав серии на нетфликс на телефонот така лежејќи. Ќе помине и таа фаза за брзо, не се секирај. Сега многу сакам да спие до мене или да го гушкам и држам за раче додека спие ама не бре не дава ме бутка, си сака слобода.
Јас прашував за зеленката кака и ми рекоа дека е нормално, се чистело. Прв пат слушам дека е гладно. Од каде ова?
Јас практикував од прв ден дома до полни 3 месеци (почна да покажува знаци за вртење). Бидејќи беше лето и топло бебе спиеше само по кратко боди и памучно swaddle.
Се надевам Епа мојава не можеш да ја оставиш така, плаче вришти ако не ја земеш во раце зајдува. Повеќе ме нервира тоа што земам да ја успијам и во раце одма ги затвора очите почнува да хрчи, спие. Ја спуштам на кревет се буди. И ај јово на ново пак во раце пак нишање и вака може повеќе од еден час да тераме. Не ми е јасно зошто во раце спие на кревет не. И почнува нервоза да ме фаќа.
Бебе ако е гладно ќе плаче. Ме замисливте сега, бебка често има зелена кака и затоа прашував. Секако сме на преглед наредна недела па ќе видам како напредува.
Кога ќе ја легнуваш прво стави ка во позицијс за седење па спушти ја пополека припиена за твои гради, ова ми го кажа Видоевски и искрено има ефект
Пиши што ќе ти кажат, и мене ме чуди тоа, неделава има зелена кака, а денес на вакцина имаше качено 570 гр за 10 дена.
@JuLleE Јас кога прашав за бојата ми рекоа дека има врска со тоа што сум јадела деновите. Инаку килажа качува по книга, а за бебиња на доење ич не се замараат овдека околу тоа каква им е каката и колку честа ако напредува добро. Ако е гладно ќе плаче тоа е муабетот увек.
Прашав претходниот преглед, вели нормално е, се чисти. Намерно прашав оти мајка ми запна настината била. Пак ќе прашам и ќе пишам.
Исто, на доење се е нормално. Барем така ми велат. И само браво дека сум доела. А деновиве храната ми е баш зелена. Јадам спанаќ, брокула, зелена пиперка. Можно е.
Од педијатар.. кај мене првата недела имаше зелена кака, и така ми кажа. Ако напредува може само да е оксидирана, амс во секој случај јас го носев на мерење
Mojata vekje vtor mesec kako ima zelena kaka.Na kombinirana ishrana sme i koga i ja prativ na pedijatarot vika ok e.Inaku e mn strvna i koga e gladna vristi, taka da ne e gladna.