1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Bebuli

Bebuli Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2021
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    259
    Ista bese i mojata, sega se podopravi inace znaev na fotelja so beba vo race da spijam:DKje smeni veruvaj samo treba da se izdrzi(facepalm)
    Sega pak zaedno spieme na grada e celo vreme i na saat se budi samo da ja drzi gradata vo usta i pak sum nenaspana i cekam da smeni:D

На Rtulka и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  2. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Ај пробај додека ти е во раце са ја замоташ со некое меко ќебе но не ја спуштај, нека заспие па спушти ја ама гледај ќебето да не и го мрднеш од грпчето. Мене ми успева:)

3. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Еве сум јас со прашања пак, ама малиот менува секој ден и некако ме плаши :) Генерално имаме мирен сон без проблеми. Оваа недела навечер, после подој почнува нешто да се менува. Значи бебе спие, импочнува од еднаш да испушта некакви збуци, да рита да се врти лево десно ќе му ја ставам цуцлата прекинува. Пак после второто доење пак исто. Не знам дали се грчеви не плаче, не сме ни имале грчеви до сега а ги прекинавме капките, не сме во скок излезе. Ова од вторник се случува. Првото спиење му р бајче и потоа тоа се дешава. Ова го најдов на интернет. Дали кј вас се случувало ова

Прикачени фајлови:

Последна измена: 21 октомври 2022
  4. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Мојов какаше преку еден ден и затоа била зелена кака оксидирала, ни настинка ни гладно.

5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Секаква кака е нормална.
    И да е настината, ги исфрла преку измет, и не треба ништо да се прави.
    Бебе да е мирно, да јаде, да спие, мочка...

На Rtulka, JuLleE, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    268
    Мајка, син ми кога имаше 1 м почна е вака да прави како што опишуваш, првото заспивање мирно и потоа на секој нареден подој немирно спиеше, испушташе звуци како да стенка неможам да опишам, нонстоп лево десно се вртеше и сам ќе си се смири и ќе заспие па потоа по наредниот подој пак така. Јас тогаш и снимив видео на педијатарот да види како се понаша и таа ми рече дека се грчеви затоа така немирно спие. Дали беше до капките што почнав да ги давам, брзо го надмина тоа, така беше може три недели но, не секоја ноќ.

На Rtulka и GoldenFrida им се допаѓа ова.
  7. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    3.797
    Мајки, вие со бебиња бљуцкала, како ви напредуваат бебушите? Кога престанува ова лудило?

Жал ми е шо си исфрла голем дел од млекцето, мислам дека и од тоа сме со минимум во напредокот. Некои денови супер, ама некои (ко денес) и по 3-4 пати по подој. :worried:

Педијатарот вели ок е напредокот, не е рефлукс ама вагата слабо движи нагоре некако... 2 месеци и 3 дена 4860 е, родена 3280, од болница излезе 3100. Само на доење е. Ок е или малце?

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Macufka*

Macufka* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    133
    Мамички да ве прашам нешто. Син ми е 6 месеци и од зеленчукови кашички не сака ништо. Пробува се мршти и на 2 лажичка не отвара уста почнува да плаче. Дали кај сите е така и нормално е?

9. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Ќе снимам и јас вечер па ќе покажам не знам мн ме чуди, некои велат дека совладуваат нови вештини во сон ама ова е стварно за замислување ме буди мене кога го прави тоа.

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.231
    Допаѓања:
    118.797
    Одлично :) цицајте и уживајте :inlove:

На TheGoldenPeach и Rtulka им се допаѓа ова.
  11. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    180-200гр. е минимумот за една недела така да не се секирај секое различно напредува

Последна измена: 21 октомври 2022
    На TheGoldenPeach му/ѝ се допаѓа ова.
  12. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
    И да дополнам уште нешто од мој случај, ќерка ми пример овој месец една недела напредна 100 гр, следната 350 гр, третата 50 гр. На крај финално за месец ќе ги фати тие "минимални" 600 гр. Напредокот не секогаш е линеарен но се додека има напредок...добро е :D

На Sweetheart87, Erika.greeneyes, TheGoldenPeach и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    И јас имам ист случај како членката и сите ми викаат остај го ќе презапие. Аха, сигурно. Да мрднам од кревет, да се поместам се буди. Во кревет јадам, во кревет кафе пијам, и тоа ако успеам и тоа да го направам. Некогаш лежам до него залепена само за да не се разбуди. Блазесити што си имаш такво бебе.

На Sweetheart87, Freckles., Erika.greeneyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. pcelka2021

pcelka2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    81
    Мајки кога престанавте да ги будите бебушките навечер и како дојдовте до тоа да си преспиваат цела вечер? Одлично напредуваме, пиеме млекце повеќе отколку што треба :) се будиме на 3 часа, би сакала барем навечер 4-5 часа да поспијат близначињата за и мама да одмори. Дали да ги оставам вечер после оброкот во 12 да спијат колку што сакаат, па откако ќе се разбудат пак да им давам млеко на секои 3 часа? Како да си фатиме редот? Ако може совет од вас. Благодарам

15. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Колкави се малите мила? Ако сте ептен тазе новородени буди ги уште малку додека не пркнат а после тоа ако спијат остави ги додека сами не се разбудат, но тоа е само мое мислење:)

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    3.797
    Баш ова ме мачеше. Дека не напредува константно, некоја недела ептен малце, некоја недела максимумот го вади, значи не сме само ние така. Фала ви девојки. :D

На Srcka28, Rtulka и le.dentiste им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.231
    Допаѓања:
    118.797
    Зависи колкави се близначињата :)

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Од 1 месец ја немам будено ако самата не си тражи.

На pcelka2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    50.859
    Од 1 месец не ја будам, си траже она кога ќе посака, обично околу 2-3ч се буди.

На pcelka2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Мојот цревата си ги поврати на последно, го однесов кај матичната ни смени анти рефлукс млеко, трет ден го пиеме еве и денес пак бљуцкаше:devil: Добро ама не како порано:sweat: Значи п о л у д у в а м! А за напредување.. да се чудиш 6600гр а сега на 25ти правиме 3 месеци, како успеа стварно не знам:?:
    Не го будам од кога е роден, првата дремка му е цели 6 часа после продолжува на секои 3 часа сам да се буди. Еве погоре пишав 6600гр е и сега ќе полниме 3 месеци.

На pcelka2021, Srcka28, TheGoldenPeach и 1 друга личност им се допаѓа ова.