И моево многу прета со рачињата и ноџињата се зезаме со маж ми дека е како бубашваба превртена и се буди, посебно преку ден. Е сега почнав да го ставам на меше да спие и многу помирно и подолго спие. Ама тоа само преку ден кога јас сум будна и сум покрај него, навечер ми е страв да го оставам така. Навечер кога ќе заспие спие 3 саати мирно, после се буди на секој саат и да е залепен до мене.
2 и пол месеци и педијатар ми кажа не ги буди, но јас не знам како да го изведам тоа едното детенце веднаш вреска за млекце откако ќе се разбуди, а навечер сама сум со нив немам помош па ми треба 5 мин за да го спремам млекото.за тие 5 мин цела зграда ќе биде во вис од врескање друго ми е страв да не почнат во различно време да бараат млекце па распоредот да ни се поремети скрос. Вака си јадат на 3 часа и си спијат после тоа, порано спиеја до следен оброк (2-3 часа)сега се повеќе будни и спијат пократко (1-1 и пол час).затоа барам совети зошто не знам што точно да правам
Ќе ди оставиш термос со топла вода и спремни дозерки до тебе, така ќе заштедиш и на врескање а и на време Замисли моево колку се буди гладно после 6-7 часа, е сега во плус сум што ја обожава цуцлата па се залажува малку и со неа додека стигне млекото, ама има и врескање богами ехее..
Никако будење љубави. Значи спремна доза чувај во дозерка штом слушнеш дека кенка одма вода од термос и од дозерката истураш во шише за 5 секунди готов оброк. Пробај остави ги сами да побараат, гладно бебе не спие.
Фала Ви многу за сите совети. само што јадеа и одма заспаа, нема да ги будам оваа вечер иако знам од 3-4 часа нема да издржат повеќе. Се надевам како ќе минува време ќе си спијат се подолго.
Mamickii aj za sovet na mama zagrizena vo 6 sabajle haha… imam mala bebuska deneska polnit 3 meseci imat edna nedela kaj sto denski spiet mnoguu malku abe po 20 min maksimum i toa na 3-4 saati!!… od svee imam probano ama nisto i sega veke pocnuva i da ne pijet mnogi mleko… ne placit ama paak ne e raat.. e sega ko ke legnit od kraj 12 navecer zaboravat da se budit duro sega posle 6 saati se budev jas ispanicena oti ne e budna tolku vreme..moeto prasanje e dali e normalno vakva promena na 3 meseci i dali od deneska da si pra alarm navecer da se buda da mu dava da piet ili da e ostava sama koga ke se budit da mu dava?
Мојата откако е родена не се буди навечер , јас не ја будам , сега имаме два месеци и 6 дена , никогаш не сум ја разбудила , супер напредува ми рекоа да не ја будам , инаку за спиење прку ден и ние сме тешко , заспива ама најмногу 30 мин. Затоа па навечер супер спие и не се секирам
Моето уште на 10 дена е спанко навечер. Се буди на 4-5 саати, пие млеко и па заспива. Преку ден спие ама пократко, пола саат-саат, па будна е 2-3 саати. Јас го оставам, дури и памперс не менам навечер
Мајки здраво, пак јасбебе ми е 3 дена и во болница сме уште, ама имаме проблем со хранење, дете тешко пие млеко и од шише, града не фаќа а и јас немам млеко, докторката рече малку потшко му оди ама сенадева дека ќе се подобри, плус ни рекоа дека има малку вовлечена долна вилица ама дека со тек на време ќе биде добро..а јас еве три дена плачам во соба избезумена сум многу ми е страв да не е некој голем проблем, ако некој има слично искуство се надевам ќе сподели, благодарам многу
Мајки беќе три дена бебчето има по една до две течни каки, не такви како сенф туку многу потечни.. дали знаете од што може да биде таква каката? Да чекам до вторник за на педијатар или да одам на дежурен?
Мамички од кога почнавте да чистите носе? Смеам да го чистам на бебе 11 дена? Како да ми хрчи на носот
Моето имаше така педијатар кажа во ред било ако не биле повеќе такви во еден ден. Инаку тоа беше кога беше 1 месец.
Колку бљуцкање е нормално? Бебе почна на секое да бљуцка, ме нервира витамините за џабе ги давам, се молам барем нешто да се апсорбира. Го исправам после доење, го ждригнувам и пак бљуцка.