Жени дали некоја е со слично искуство. Синко е три месеци, многу често во текот на денот се удира по лице и се гребе. Моја претпоставка е дека некогаш има грчеви, ама па воопшто не плаче, само се трла по лице и гребе и удира и прави гримаси. Вака е инаку весело бебе, се смее си гуга и не е плачко воопшто, ама не знам дали е нормално толку да се тепаат и да изгледаат како да ги боли нешто...
Моиве се како од војна излезени. Посебно после спиење, масакар се прават. А нокти им растат со брзина на светлината.
Од синоќа сум со температура. Може да му давам мое млеко на бебе или да давам само аптамил додека да ми помине?
Дали вашите бебчиња се противат за пресоблакање? Мојов бебуш секогаш плаче на пресоблакање ко да го боли нешто. Знам дека не го боли ама така се однесува. Единствено помага но не секогаш ако му пеам или друг некој да пее скока нешто да прави.
Фала ви И мојот се крева во вис кога го пресоблекувам. Мм кловн изиграва ама џабе. Единствено некогаш е мирен кога е полузаспан. Ама некогаш
Жени кралици кај да најдам голема подлога за земја? Ортопед ме советуваше од трет месец бебе на земја со играчки околу него. Теретана имаме ама тоа е мало, сакам голема послога што не пропушта ладно - некој совет?
Подлогата од Нама. И јас разгледувам моментално и ми се чини доста практична. Се надевам бебе ќе поседи на меше бидејќи е шарена
Јас имам меки коцки од тие големи по сантим дебели и подлога како тепих, јас го ставам уште сега на земја, не долго време, зошто ти рекле од 3 месеци?Моето уште нема ни 2 месеци полни.Уште искрено не го интересираат играчки ама да полежи на тврдо е вежба за нив така најмногу зајакнуваат.Има во Пики коцки и подлоги.Јас моите ги купив од Аџико, беа на попуст пред 1 месец, и големото синче игра на нив и не е ладно.
Majki po kolki ml voda mu davate na bebe skoro 5 meseci? Porano mu davav po nekolku lajcinja ama mi gi povrakase ama togas imase period golem kaj so obavezno povrakase posle sekoe jadenje..pa prestanav od strav deka samo povraka. Sega na ovaa vozrast kolku da i davam i koga? Izmegju podoi? Ili nema vrska?
Моите се противат на облекување. Што е до нив по цел ден голи ќе лежат. Кога ми се кенкави и не можам да ги смирам само ги соблекувам со голи ноџиња и одма од плачење преминуваат на смеење
Во врска со гребењето по лице имаше еден период кога беше лом целиот ми беше страв очи дека ќе истера. Сега се префрли на мама па ја сум како од војна да сум излегла, окубана, изгребана.. За облекување борби водиме ми бега по цел кревет се врти, скока нагоре, не можам да го додржам, а гол цел ден би седел. 4 месеци сме и почна да станува многу интересно
За гребење по лице мене во болница ми рекоа да му мачкам ланолин на прстињата. И стварно имс ефект мрсни му се ноктите и не се гребе