@GoldenFrida и мојата е за 1 недела 3 месеци и ако нема цице во уста тогаш рачињата ги шмука Јас и бутам и цуцли и глодалки и свашта и се ми плука, ама раче си е раче[/QUOTE] И моето лапа рачиња уште од сега,за една недела прави 2 месеци.
Денско спиење 20 мин до пола саат на секои 2 саата. Немаме проблем со заспивање, кај што е ќе заспие ако му се спие, тр разбирам ептен е тешко по цел ден во раце веќе не се ни толку лесни а да не правам муабет за фаќање некоја работа
Јас ќе пукнам веќе. Бебе 1 недела нема какано а се мачи. Доктор вели до 14 дена нормално било. Само на доење сме. Пробано е се од масажи до топломер освен чеп мал бил. Уште малко 2 месеци ќе сме.
Јас кога почнав со цврста храна, почнаа и проблемите со столицата кај бебе. Единствено спасот го најдовме со ,,издржување,,. Во раце го земам и го држам во полуседечка положба, се стега, стиска ама секој ден успева да се искака. И тој се навикна, секогаш кога има напон, ги тресе ножињата, го расоблекувам и врши работа. Никогаш немаме валкано газе и памперс
И ние почнавме рачињата во уста да ги ставаме и тоа со сласт си ги шмука најјак ми е кога е во некоја положба во која не може да си ги стави скроз во уста и рже се нервира За некоја ден сме 2 месеци. Има многу промени оваа недела, убабо си гуга, се смешка кога ми го гледа ликот и кога му зборувам, по кенкав е, само со мајка сака да се гали.. исто забележав и дека се тепа кога цица, многу мрда со рачињата, на глава си ја става едната а со другата од доле ме држе за града, ме масира Овие неколку дена кака по еднаш до два пати дневно и малку потечно од обично ваљда не е вирус некој стомачен па да има дијареја ме замисли само дека многу му се слушаат цревата му кркорат и има гасови ептен. Вие што сте тука некаде со месеците имате вака слични промени како ние?
Исто, ми заштеди време да не пишувам. Само кај нас денес заврши скокот и полабаво е. Имавме проблем со попладневните дремки, од доживљај потешко задремуваше. Од вчера е пак по старо.
Mamicki sto moZete da mi preporacate aparat za gotvenje na parea ama i da imat i blender veke sakam da se spremam za da e hrana mojata princeza
Пробано е и тоа. Освен што лактите ме болеја никаков ефект немаше. Навечер кога се буди за цицање не знам зошто толку и е тешко да презаспие. Седам како будала сат и пол, два па после заспива. Овој дел најтежок ми е.
Пробај чај од бекутан. Јас и дадов еднаш и не да се искака еднаш туку неколку пати по ред. Потоа приметив дека од чајот е и не и давам веќе зошто многу ја спотеруваше. А и не и дадов многу околу 20 мл.
Jas za ova najdov lek vo mleko NOVALAC IT bilo specialno za ova… mu davam samo eden obrok od ovoj i raat veke sme 3 meseci inaluni mojava se macese mnogu
Мајки дали вашите малечки понекогаш преку ноќ спијат кај вас на гради не за цицање него баш на гради поради грчеви така се смирува а ако ја ставам во креветче одма се буди? Иначе скоро сме 2 месеца.
Моето спие кај мене на гради па страв ми е за главчето да не нешто не е убаво зашто сепак викаат да се спие на тврд душек а она несака во креветче
Моето спие во гнездо ама гнездото е на мојот кревет. Ко тампирана бомба е на 2 сати јаде преку ден спие во креветче.
@GirlLady трета недела како ми спие на гради само. Ако го спуштам се буди. Буквално цела ноќ така. На почетокот ми беше страв зш се комирав од умор, сега сум полубудна, изгледа се навикнав. @perlaa1 моето по 5 дена не се какаше, исто на доење е. За мене не е нормално 14 дена да не се искака, па ако се мачи па ич. Исто пробував масажи и јадев сливи, ништо не помогна. Случајно откако се нацица го кренав да ждригне свртено со лицето напред, го држев многу мирно, почна да се грчи и се искака. Сега така кака или секој ден или преку еден. Пробај. Пробај и чај од ким да пиеш. @Erika.greeneyes пробај на гради да ти спие. Само тоа ми беше спасот за да се наспие бебе, а и јас се навикнав колку толку. Знам ништо по дома не може да се заврши, ама маж ќе преземе.
Мајки до кога ги држат рацете стиснати во тупаници? Мојот е 4 и пол, фаќа предмети, ги држи, со тоа нема проблем, ама кога е во рака му се стиснати рачињата. Вашите како се на оваа возраст?
Не приметив кога престана ама е скоро 6 месеци и не ги држи веќе така. На стомаче кога е се тегне по играчки и ја отвара раката за да фати.