Види да не му се ждрига сега ми текна мене ми правеше така. Значи цицнува малко и се дере, го кревам ждригнува и профолжуваме и после пак, дур не ее научи да не голта воздух
Исто шема тераме и ние , и бебе супер напредува , ноќе се фаќа и по 6-7 саати да не цица , сама си се буди и почнува да шлапа со устата одма ја зимам и и давам да цица и мојата е исто 2,5 месеци, и кога се трга и кенка на цицање исто прекинуваме ја кревам ждрига се смирува малку и продолжува
Дечки гледам на бебе малку како дрљка во окцето гонисчистив со вода дали е тоа знак на инфекција и кои се превентивни мерки? Вака не е крваво може малку насолзено сма рацете му се нон стоп вонуста и на очи
Kolku vreme ste vaka da ne ti bara po 6,7 casa? I moeto nekolku nokji taka, sega pak se vrati na staro.
Мојата од два месеци не ја будам. Битно си напредува, а колку, секое бебе е различно. Нека спие, ќе одмориш и ти.
И моето многу се поти, кога спие. Каква е поврзаноста со Д3 и потењето? Две капсули му давам Бебитол педијатар ми рече не морало повеќе.
Моето цело време има, не му се црвени и воспалени ама нонстоп има гурелчиња. Чистам и со физиолошки и камилица џабе..
Ајде сега уште ова ми фалеше од 2 месеци се поти мислев нормално е. Едит- читав дека така си ја регулираат температурата.
Уште првиот месец , јас дури од памет на почетокот се вадев , ја будев мислев недај боже температура има , прво дете , избезумена бев ,па кога ќе станеше налутена Во неколку наврати зборев со педијатар ми рекоа да не ја будам,супер напредуваше, легнуваше околу 12 - 1 и до 7 спиеше не се будеше , сега и поместив полека порано ја легнувам , станува после 6-7 саати цица и пак презаспива уште три саати е преку ден затоа дремки по 15 мин има
Опасно ли е ова сомочите ме фати псника од што може да е му солзи очичето дали прв пат му излегуваат солзи? Само рднаш ми има плачено со солзи дали може да е тоа он е смирен све супер ама окцето солзи и црвенко е ме фаќа паника
Моето имаше неколку пати. Со чист прст масирај благо испод окце кај носето. 3-5 пати пројди со прст неколку пати дневно.
Како што ти објаснила @Freckles. Масажа со прст ќе му правиш , не е ништо страшно , види само со педијатар консултирај се, да не треба физиолошки да му капеш или капки некои.