Јас не знам како да пресметам за скок... термин ми беше 15 септември, се роди на 29 август.. утре точно два месеци правиме, а забележав дека деновиве е поспан, повеќе внимание сака, повеќе во раце.. јас мерев прегеска температура немаше @Rtulka
Фала тии многу, значи после скокот се така поспани обично? И сега следниот да го очекувам измеѓу 3 и 10 ноември
Не знам од каде си ама последно видов супер подлога во Аџико во Скопје, мислам дека и веб страна имаат, 600 денари беше.
Ајде и тука да пишам, дека сум загрижена многу. Без малку сме два месеци, веќе три дена има честа и потечна столица, при пресоблекување видов дека е баш како вода, зеленкасто и повремено жолто. Пробиолајт ни даде матичната, една кесичка вчера, една за вечер, но мислам денес е кулминација, во рок од половина час два пати по малку течно, дијареа е најверојатно? Дали може нешто преку млекото да придонесам за намалување? Искуства, колку би трраело? Инаку друго се'ок, бара да јаде, количински е исто како претходно, бара почесто само
Јас кренав паника за ова на два месеци точно. Ми се искака во рок од еден сат три пати, трчав во систина. Ми рекоа се е океј, штом цица, само давај храна за да не дехидрира, пробиотик и тоа е. Не е страшно се регулира столицата.
Majki na bebuska i se pojavi vakva crvena tocka na dudeto Od sto moze da e? Ste imale vakvo iskustvo?
Како осип е, стави пеленска крема и афлодерм малку, ќе се изгуби. На мојата вака се појавува ако не и смениш пелена 5 минути откако ќе се покака.
Koristime samo penaten krema od samo raganje, peleni ne sme smenile, ne ja ostavam ni 10min kakana... Zatoa i mi e cudno
Mojata pred nekoj period imashe celo dude crvenko osip , so ne probav da se smiri na kraj baby love kremata za ospi za pelenska regija i go smiri , i preporaka od matichen ne za vlazni maramici i mienje i susheshenje ... taka sega sekoe kakanje se mieme
Нс потпарено ми личи...кај ќерка ми маст за потпарено ми помогна...некоја членка тука ми ја препорача и ептен е ефикасна.
Мајки што смеам да се напијам против пролив и повраќање , бидејќи дојам.. Најверојатно е некој стомачен вирус ни вода не можам да се напијам веднаш ја повраќам...