@Mateas На ова ќе додадам и електролити обавезно. Можеш и капки Nausolvit на база на ѓумбир се, го смируваат стомакот. Но ако повраќаш многу, внесувај само електолити додека се смири повраќањето и 2 часа после последното повраќање пробај со малку сува храна и повеќе течности.
Ne znam vekje sto da pravam. Sekoe sabajle bebe od 05 saat pocnuva nemirno da spie, ispusta gasovi, preta. Dali go maci stomakot ili? Sovet nekoj?
Мила, да се помириш дека таков му е ритамот. Проба со легнување порано/подоцна? Може па и уште го мачат грчеви, а тие се некогаш во исто време од денот. Ќе смени сигурно, ама издржи. Мантрај си - this too shall pass
И мојава така во сред спиење почнува да прета, да испушта звуци. Прво мислев дека се буди за цицање, ама не. Сега кога ќе почне така да прави ја зимам кај мене на стомак и за 2 мин се смирува и ја спуштам на кревет си продолжува мирно со спиење
И да пробаш само со марамици и вода (тие на тото), јас на мене знам ако последователно марамици користам неколку пати, кожата ко да ме пецка.
Мајки ви сменија ли боја на очи вашите бебиња родени со сива боја на? @V.N. @fana @GoldenFrida @Mari-Li @Rtulka и другите јулско-августовки мајки?
Бебушките се пет месеци, секој ден шетаме на пладне со количка во парк, по пладне со кенгури, баш уживаат, арно ама кога ќе отидеме негде на гости (кај луѓе што ги знаат и ги гледаат почесто нормално, тоа се 2-3 фамилии) имаме проблем, едно влагање од врата и двајцата во хор плачат без престан, никако не успевам да ги смирам дури ни млекце не пијат тогаш само плачат. Кога ќе дојдеме дома одма мирни без глас да пуштат. Ги мешам во луѓе ги шетам како што кажав но ете едноставно не сакаат други домови, дали некој имал ваков проблем и како и кога се решил?!
Не, само се засили црната линија, и почна да добива внатре оние линиички. Брат ми има такви очи па се надевам ќе му останат и на бебуш.
Мајка за утеха да се јавам и јас... Мојава за недела дена полни 3 месеци, дневни дремки максимум 30мин ако е во раце, доколку ја оставам 5-10мин. Во меѓувреме плаче од умор до следно дремнување. Ноќе сврзува 3-4 саати ама презаспивањето трае саат до саат и пол @GoldenFrida колку ви зголемија Д3, иста возраст ни се бебуши мојава на 4ти полни 3 месеци . Исто околу 6кг ама педијатаров ништо не ни спомна за зголемување доза Д3. Инаку давам Д3 на Natures Aid mini drops @Freckles. и мојава има темно сиви очиња, уште нема сменето. Инаку на 4ти полни 3 месеци
Откако стана бебе од 6ч какаше два пати првиот пат не беше многу ама како течна столицата да и беше сега имаше повеќе искакано па како течна и беше столицата а инаку секогаш и е густа. Сега не знам пролив ли е или не. Колку пати може да кака во денот да знам дека е пролив? И како да знам дека е пролив?
И мојата е 5 месеци исто реагира, не дај боже некој друг да ја земе, одма плачење со солзи. Мислам дека е нормално.
За зимање не е толку хаотично, но ако идеме на гости негде станува хорор, без престан плачат до зајдување, да се покаеш што си отишол, а неможам и несакам само дома и во парк.