Скоковите беа од термин или раѓање? И со што се одликуваат? Бебе никогаш до сега не било толку плачливо од сабајле како денес. Обично кака во 4 сабајле, но денес не, не знам дали е до тоа. Ја одбива цицката, не сака да јаде. Едвај заспа, спие на мене.
И моето така има 2 недели. На Ад е не сме мењале ништо. Му земавме крв и мокрача се излезе добро. Педијатарот не знае да каже што е... Едит: сакав да реплицирам на постот за течна столица
Од термин се на апликацијата Мамички знаете од што се овие? Тука ми рекоа дека се нормални кај новороденче, ама па и вас да ве прашам
Kolku ste sega? Sakam i jas da pocnam so toa ama ne znam od koga treba ? Nie sme 3 meseci i 1 nedela veke
Фала ти Уште едно прашање. Бебе од синоќе 8 часот е многу плачливо, исто како кога има грчеви се стега и кенка, едвај јаде на рати по малце и спие немирно кратко само па се буди пак јаде и се така во круг. Можно е грчеви да траат 16-17 часа со по макс пола саат паузи или нешто друго го мачи?
Помала е мојата, 2 месеци, ама кичмата ме боли и раката десна што ја држам. Можеш на 3 месеци слободно, само дали ќе сакаат е проблемот
Оф топик ама и тука да си ја пробам среќата @princess02 ако види и ако може да ми пише порака да ја прашам нешто Тенкс
Ние сме претежно на мајчино млеко, но еве веќе петти ден е со потечна, повремено зеленкаста боја на столица, но напнува многу пред да кака, дури се вцрвенува, а течно и воденкасто е, баш пред некој ден прашував овде. Испивме две кесички пробиолајт. Помислувам да не е преладена, зашто прегеска при кивање имаше и зеленкасти мрсули. Има повеќе столици во текот на денот, што не беше случај претходно кога еднаш до два пати какаше
Не. Моето никогаш не заплакал од грчеви/гасови а си прди редовно. Тоа значи дека успешно ги испушта гасовите. Бебињата може да прднат и при напор, пример мојов пртка кога се врти кога пробува да стане и сл. Не значи дека нешто го боли или има грчеви.
Секое бебенце станува тој период поради сеуште не развиен ритам на спиење и внатрешниот будилник да речам. Со тек на време кога ќе се научат што е ден што ноќ ќе си стави некој ред. Моето до 2 месеци правеше така се будеше ги креваше ноџињата и ги маваше од кревет да кажам , со вртење, грофтање и сл. Тогаш му треба само помош да призаспие, земи го понишкај го, би требало да се смири. Барем моето така беше. Сега веќе се научи, знае да се расони накај 5 ама пак призаспива сам.