Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Така е до прва половина на 9та недела:), не се нервирај само пробај да најдеш како барем малку од малку да го смириш. Јас штрајкот со глад гледав кога ќе дремне да ја извлечам цуцлата лажачка ( искрено не ми успеваше секогаш ) и да му тупнам млеко, :D, жал ме фаќаше кога ќе ми текне дека е гладен. Ако се расони имаше вриштење а ако не се разбуди јадеше 20-40милилитри што е многу малку но се тешев барем нешто каснал:sweat:, па ќе надокнадиме вечер.

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Да не ти е мисла, побарај второ мислење од уште еден педијатар. Со лесно мајка :hug:

На Discovery му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.210
    Допаѓања:
    118.625
    @Skyler мало е многу, треба да го будиш.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.915
    Допаѓања:
    12.845
    А од кога обично се оставаат да сврзат повеќе саати ако знаеш?

5. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Обично после 2ри месец.

На Skyler и fana им се допаѓа ова.
  6. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    2.242
    Мамички на што спијат вашите бебенца? Моето спие во креветче ама без перница само на душек. Дали им ставате некакви перници и ако да какви? Од кога да почнам да го ставам на перничка? 2 месеца е бебчето.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Јас го прашав ортопедот за перничката со дупка во средина, рече може ако ја сака, некои не ја сакаат. Ние без проблем спиеме на таква перничка

На tina2018 и jelo им се допаѓа ова.
  8. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.531
    Допаѓања:
    8.532
    Знам дека сум досадна околу неспиењево на моево бебе, ама јас веќе стварно не знам што е проблемот што не спие.
    Почнувам да се сомневам дека кај мене е проблемот.
    Пробувам се, се трудам ама џабе. Ако претходно десет пати заспиваше во раце и десет пати стануваше кога ќе ја легнеш накрај барем се предаваше и спиеше 2,3 часа.
    Сега толку време успивање за да спие само 15мин максимум пола час.
    И секое заспивање е со претање и пиштење, и како би заспала на толку претање?
    Мајки ако сакате критикувајте ме, ама не можам веќе нервоза ме фаќа, три месеци се случува ова трпение ред ќе фати ама никако да го фати тој ред дури и полошо станува.
    Каква мајка сум се прашувам некогаш, што не можам да си го успијам сопственото бебе?

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.210
    Допаѓања:
    118.625
    После 2 месеци. Дотогаш мора да се буди на 3 ч ако самото не се разбуди.

На Freckles., Rtulka и Skyler им се допаѓа ова.
  10. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.766
    Препоракуте се до 2 години без перница да спијат. Моето е скоро 2 год и купив ниско перниче, но не го сака и си продолжи да спие без.

На Rtulka, le.dentiste, Mucika и 2 други им се допаѓа ова.
  11. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    1.046
    Толку бев убедена дека сатот иде напред и дека ќе спие подолго и кога ми текна дека се враќа ми се стемни. Од 4:15 е станат ќе си умрам за спиење ;(|-)

12. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.766
    И мене ми се плачеше кога ја видов во 4:20 исправена на креветче и расположена за играње. Не сакаше да презаспие со нишкање, па ја земав до мене и заспа некако во 5:30. :drunk: Дремнавме уште 40тина мунути.

На cocopuff и Rtulka им се допаѓа ова.
  13. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Надвор во количка кога ја шеташ дали ти спие? Мојата спие цело време и гледам да сме надвор подолго. Дома ми е бомба али бебе наспано:D

На tina2018, Erika.greeneyes, Srcka28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Мојата и се сиво/сини уште. Посебно надвор и се ептен очиња поточиња. Се надевам ќе и останат:)

На Freckles., Rtulka и V.N. им се допаѓа ова.
  15. Mimimum

Mimimum Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    63
    Мајки ве молам споделете искуство за вртење кај бебе. Ние сме 5+ и сеуште се нема свртено. На преглед кај ортопед се беше во ред.

16. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Ако на прегледи е се во ред, ти можеш само да стимулираш, за да го поттикнеш. А сепак он ќе се сврти кога ќе му дојде моментот

На Rtulka, Hellokitty93 и Mimimum им се допаѓа ова.
  17. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    763
    Мајки имам по една кутија не искористени капсули Babytol D3+K1 и Babytol Omega DHA. Ги подарувам. Ако и требаат на некоја, ќе ви пратам по карго.

На Arababy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.766
    Моето се сврте прв пат на 6м иако постојано му покажував како да го направи тоа. За месец дена потоа почна да лази. Вежбај го ќе се сврти кога ќе е спремно, а ти спремај се за менување пелени наопаку. :D

На tina2018, Rtulka, Jordanovska-K и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mimimum

Mimimum Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    63
    Ви благодарам. Ќе продолжиме да вежбаме. Инаку што мислите дали да одам на второ мислење, бидејќи акцентот на прегледот беше на колкчињата и јадрата, читам многу подетални прегледи прават ортопедите во Ск, ние сме во помал град :| охх понеделнички станување со анксиозност на мах.

На hello-kitty.90 и Rtulka им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    183.485
    Знаев дека 4ти скок ќе ме помести и ќе тера интензивно од почеток до крај. Ама ова не можеше да биде полошо. Единствено потешко од 4ти скок, е 4ти скок заедно со вирус, па 4скок + редовен вирус + корона. :drunk: И корона фативме. 3 години се исчувавме да не фатиме и фативме во најлошиот можен период, уште недолечени од првиот вирус. Кој сака нека честита! :bow:

3та недела ни сум спиела ни сум јадела, едното дете, другото дете, третото дете (муж ми) ја и со симптоми и со температура го немав тој луксуз да влезам под јорган и 3 дена да не станам. 3та недела терам со бебе што станува ноќе на пола саат, на 45 минути, на саат. Цицка само ако е поспан ќе прифати за разлика од ќерка ми која никогаш во ниеден момент во ниеден скок не одби цицање. И само во раце. Боже мили имам 2 модрици кај што го потпира главчето. Ме вртат рацете од раме до длан, зглобовите едвај ми функционираат. Кичмата и така ме болеше како резултат на спиналната, сега се поврза со цел грб. Едвај издржувам. Иронијата да е поголема, претходно бар маж ми можеше да го почува или заспие, сега паѓа за спиење ама јас дур не го земам ќе зајдува до помодрување.
    А и другото си го бара својот дел. Двете не престанаа да кенкаат еве 3та недела. Ми доаѓа некогаш да изврескам, и да избегам дур ме држат нозе да трчам далеку. Ете така.
    Извадив од мене. Сеа да го спремам малото морам да одам на тестирање за официјален документ. Пукнав.

На hello-kitty.90, TheGoldenPeach, Rtulka и 9 други им се допаѓа ова.