Nie sme dva meseca I 22 dena i uste go nemam odneseno. Se mislam kade. Se cudam sto nekoi na eden mesec gi nosele.
Па задоволна сум, не сум била на друго место за да споредам ама како што читам тука искуства, ние супер пројдовме. Убаво ни објасни се, ни даде совети за понатаму, го прегледа бебо детално и ехо на колкови и ни даде телефон ако ни треба за консултација нешто. На испусното картонче од болница ми пишуваше на 1 месец да го носам на ортопед а и педијатарот така ми кажа.
Мами што да мачкам на газето веќе се пробав и со цинк таа маст, маст за потпарено, судо крем, крем од невен, нистатин и микобласт од док дадено и со тоа исто е. Има како лезии на газето не е црвено црвено него како ранички или брунчиња незнам како да ги кажам кај што и се допира. Нон стоп е покакана и затоа е, мењам мн често пелени и миам газе незнам што друго да земам
Нема врска тоа срц дека се најскапи. Пробај виолета, кан бебе .... Купи најмало пакетче и пробај дали ќе се исчистат бубуличките.
I moeto imase taka kako sto opisuvas. Koga mackav kremi bese poloso. Otkako prestanav da mackam i otfrliv vlazni, se povlece. Probaj i ti.
И навечер миеше или? Јас и навечер ја пресоблекувам кога цица ама така ке се расони скрос ако ја миам, незнам тогаш што да и праам
Читам скоро сите почнувате од 5 или 5 ++со воведување на храна. Мене педијатриве сите кај и да одиме на преглед сите ми велат после 6 полни месеци. Јас па толку сакам да почниме со вкусови барем.
8кила скоро и 70цм на 4 месеци. Мало џинче Супер си напредува по 1кг месечно и според мене нема потреба да брзам ама демек дека на ад сме па порано да сме почнеле...
Епа обично викаат ако е на доење од 6 месеци со храна а на ад порано.. ама педијатриве не се усогласени баш со мислењата
Обично за АД ако го достигнува дневниот максимум на млеко во 24ч тогаш препорачуваат да се почне порано.