Мајки ај мислење. Ноктето не му расте навнатре, му ги сечам редовно. Може да е некоја инфекција? Имате искуство, како да третирам додека отидеме на педијатар?
Мојов e full power во трети скок - ако ова е трети кој знае пто е четврти. Боже смеење па плачење оа кенкање за града па одбивање града во рок од 10 минути. Среќа кратко трае
Моето седи и во количка ама на 4ти без лифт живее свекрвата и кога го носиме брка работа. Јас го купив повеќе за низ дома зошто првиот месец се во раце сакаше и да можам да завршам по нешто работа, ама ситно бебе беше не размислив дека толку нагло ќе порасне
Мајки, нормално е новороденче малку да спие? Вчера, како дојдовме дома накај 3, дали поспа 1 саат и после до 2 по полноќ не заспа. После пак стануваше на секој саат. Не плачеше освен попладнето поради грчеви, си правеше муабет со мене. И таман ќе речеш заспало, ќе се исплаши од сопствените раце. И плус не престана да цица. Ми се спие ми се плаче Спиете во темница, или имате пуштено некое светло. Уште тоа остана да пробам.
Јас имам stokke за до 3 години. Не го користам премногу бидејќи поубаво ми е бебе да е во количка ама многу е практичен и комотен за носење кога ми треба. Тежината се распоредува правилно на цел грб.
Можеш да го миеш со 3%хидроген неколку пати дневно, ако не поминува ќе треба некој антибиотик ако е загноено
Поголемото има прележано и тоа во тешка форма, па оттогаш ретко фаќа стомачни и лесно ги мине. А и нема контакт со нејзината кака. Од каката се фаќа. А јас и менувам пелени и внимавам доста да не има никој деуг контакт.
И да фати вирусот е во полесна форма. Не е ништо страшно, јас прележав 2 пати. А и како мала имам прележано потешко, од тогаш дури сега ме фати пак стомачен..
Може да фати ако дојде во допир со вирусот и го внесе во телото. Не може преку воздух пример затоа само почесто миење раце и пелената убаво затворена фрлај ја на тераса/двор.
Да,да. Ама општо зборам откако ја прележав ротата со дехидрирање и триста глупости, друг вирус не фатив.