Зашто на тераса? Јас во кесата што обично фрлам пелени ја ставив. Треба нешто посебно? Дали ако во први 12часа од примање на вакцина не качи тт има шанса после да се качи?
Женски да не знае некоја каде го има пробиотиков , и искуство со истиот дали имате? биогаја зимаме веќе два месеци но само се влошуваат грчевите
Го доев во темна соба, тропав со тропалка, го доев станата со думкање… Не знам колкаво и е детето, да не чепка во канта заради тоа. Инаку, јас само раце миев и ништо посебно не преземав зашто сами бевме дома, да имав некој во ризична категорија со намален имунитет ќе пазев повеќе.
@Freckles. Мене од дтп ми качи следниот ден, значи по 24ч. Обично од вакцини го држи едно деноноќие со тт.
Абе уживај и не мисли. Не мора да значи дека сите качуваат тт. Колку има не сеќаваат дека примиле вакцина. Нека му е на здравје на бебчето, ти опушти се
Немора да значи, мојата не качи , вториот ден беше млитава ама немаше тт , само лепенка и ставав на убодот, ќе видиш ке пратиш
Абе не мора да значи. Мојата сите вакцини ги прими само успана беше повеќе тој ден, ништо реакција друго
Многу замарам во темите ама вие сте ми најголема подршка Нормално е бебе од 3 недели да не спие 2-3 часа? Најаден е, пелена сменета и си седи мирен во релаксатор. Не е кенкав ама не спие. Не знам дали да го оставам или да правам сешто да заспие
Многу време е тоа за толку мало бебе. Обиди се некако да го заспиеш инаку ќе се премори и уште потешко да заспие. Нишкање, бели звуци...пробувај нешто ќе успее
Моментот кога престанав со сила да го успивам малиот зошто "така требало; wake windows" etc., ми стана многу полесно и на мене и на него. Ако не е кенкав и ако не покажува знаци за спиење (триење очи, прозевање, влечење уши / коса), не се мачи да го заспиваш со сила. Ќе приметиш кога ќе му се спие, нема утка тука.
Вчера беше исто и го заспав само во раци во мене спиеше цели 3 часа. Од тогаш не спие ни во креветче ни на спална. Уште што не пробав синоќе ама спиеше само на мене легнат на меше. Сега да го ставам така знам дека ќе заспие, ама не знам дали е правилно да го терам да спие кога е мирен и расположен Фала ви, ќе го оставам до следно јадење така ако не заспие, раци е спасот и да се помирам дека бебе ќе ми спие веќе само така
Направи си кафе и уживај. Од искуство, немој да нишкаш зашто поголемиот до последен ден трудна го држев, а и сега после царскиот го кревам. Цревата мислам ми искочија низ уста.