Majki , Od koj probiotik ste zadovolni kaj bebe so ima maka so prolivche , najverojatno slabiot naprdo od toa nie , ne i se crvata ubavo sredeni ... na doenje sme neli ...pocnavme od petokot so waya ... ama iskustvata se najubavi
Ако ти е за утеха моето не спиеше ВООПШТО на таа возраст. 15 мин можеби на цицка и пак буден. Почна од 2 месеци да спие преку ден.
@Marie86 мајка ние користиме Бејбитол Неонате, мислам дека 6 различни бактерии има, за разлика од другиве што се со само една. Препорачлив е за бебиња со царски рез. Ние сме исто само на доење и еве наредна недела е 3 месеци, а 6ипол кг е веќе. @LaDyDoLl @Srcka28 @LiquidLuna фала ви многу. Тежок паничар сум, прво дете, први вакцини... Ваљда некад ќе се опуштам за да уживам.
Сигурна си дека не спие? Моето спие со отворени очи, се дешава баш на цицање да се успие и да отвори очи и да ме гледа, а уствари уште удпан. Језивко малце. Бебињата имаат активно спиење каде можат многу будно да делуваат, а уствари да спијат. Затоа нели и да делува будно бебето, треба убаво да се увериш дека е будно, па тогаш да го креваш и да му зборуваш.
Различен диспанзер различно си работи. Ќе ја примите сега на 4 месеци веројатно, со втора доза рота и уште една. Од ротата како приметувам повеќе грчеви и гасови. Смеам да дадам еспумисан?
До кога се прима рота? Мојата е со затнато носе ( не дека се чисти или од млеко) и носи постарото дете вирусчиња. Она проаѓа супер, ама не е 100% здрава.
И ние денес примивме шестовалентна, превенар и рота, се надевам дека нема да има тт, да помине со лесно.. на сите.
И ние сме со затнато носе, ми рекоа за овие вакцини не е проблем, за наредната мора на систематски со крвна слика, комплетно здраво да биде бебето.
Бидејќи нашите се во ист ден, ќе ти одговорам. Педијатарот ми кажа дека за рота денес е краен рок, полна 12 недела значи.
Ококорено си е и си гледа лево десно мрда со главата. Почна да кенка и тек сега го зедов ми заспа пак во раце
Мајки за сува и атопична кожа на целото тело што ставате? Ми рече педијатар да земам млеко за сува кожа од биодерма ама не ми кажа кое, за сува и атопична кожа кое го користите од биодерма?
И за првото и сега ефералган користам. Во диспанзер ми рекоа далерон. Ама трипати сум дала ефералган и одма симнува и со синко исто има ефект за пола саат. Лепенка исто да.