Еуцерин атопик контрол ми се покажало подобро од биодерма. Побарај за атопична кожа ќе ти кажат во аптека.
Јас да, одма му залепив дома кога дојдовме и ја држев до бањање. До сега два пати примал вакцина и немаше реакции. Не мислам дека лепенката нешто имаше улога ама за секој случај да не го боли боцнатото. Може и ациди борици.
Мајки поминаа 24 часа од кога ги примивме 3те вакцини. Досега немаше бебче температура. До кога би можело да се појави температура после вакцина, или било каква реакција? Од ротата само имаше течна столица вчера и сабајлево, друго ништо.
Малку е веројатно дека ќе појави реакција. Обично за вакцините (освен за ммр) реакција има во првите 24 ч. Прати го и следните 24 ч, иако е веројатноста мала, реакција може да има. Со лесно мама
И ние вчера ги примивме 3те вскцини на 4 месеци што се и ми рече докторката во диспанзер дека овие се некои нови и пречистени и ретко јавувале температура. Исто ми рече првите 12 часа ако нема ништо нема да има
Фала ви на сите бескрајно. На моменти мислам дека сум сама и дека измислувам во глава. Тешко е. Ќе помине. Се надевам. Ви благодарам на поддршката
Majki ve molam za sovet, predlog, mislenje....nesto bilo shto oti psihicki popustiv.malata e 1 godinka veke 1 nedela nosot i teche kako reka, sega i e zatnat i e pun mrsuli a NEMA SHANSI da i go iscistam, od elektricnoto pumpice plache i se trga, od fizioloski 2 dena i stavame na sila kako da ja koleme edn drzi race noze glava drug stava znaci horor...na spienje stavam bo soba presecen kromid i navlaznivac za vozduhot, spie bez problem lesno dishi ama prwlu den ni jade ni pie zatnat skroz....beljata e shto vo nedela patuvame so avion 3h kako ke otideme kako ke bide so usinjata od pritisokot, nos zatnat, bebe kenkavo ne mi e jasno.. do togas nekoe magicno stapce kako da i pomognam ili nesto pred let shto da stavam makar na sila so placki samo da otideme bez cel avion da go izremetime? Blagodaram
Гладна е, ја бара градата и главчето се уште не е цврсто. Не дека намерно се удира туку не може да ја контролира. Нормална појава е, ќе си паднат сами.
Јас по препорака на доктор му прскав оперил и многу помогна. Направете брисеви ама секако на сила мораш да го чистиш носот редовно. Само ако е затнат немој да влечеш со аспиратор, почекај да се растече, одзатне.
Blagodaram majka, ke probame so operil pretpostavuvam ima za deca, pa i ne sme vo Makedonija horor e dodeka da dojdes do doktor, recepta, lek....