Мајки дали им ставате перничиња на малечките? Ние сме 2 месеца и многу ми повраќа после скоро секое доење али не е така секој ден? Мислење
Јас му давав по три-четири лажичиња само бидејќи така ме советуваше педијатар, да не му се заслади чајот многу па да не сака да цица..
Не ставам перниче, а за повраќањето и моето брбче се случува да поврати после подој ама не секој пат, зависи колку цицало, како цицало и дали подригнало, јас секој пат го држам исправен и го тапкам по грбче ама не секој пат подригнува.
Мајки како ги облекувате бебчињата за дома? Кај мене е 23-24 степени и му облекувам боди на куси, блузичка и пантолончиња тенки, и чорапчињада не е малку? Кога спие го покривам со ќебенце не многу дебело. Уффф ова вечен проблем ми е...
Моето реално и нема многу, некој пат така се стегаше и му давав, му поминуваа, дали чајчето помогна не можам да кажам..
Јас не би дала чај на бекутан. Полни се со шеќери. Земи си пробиотик. Класична перница како за возрасни на 1,5 - 2 години. Душечето може да го подигнеш под агол ако има рефлукс. Ако повраќа вишок ке го подигнеш и ке чекаш да ждригне.
Мами дајте совет, мака мачам со пелени. Земам поголеми намерно за да не пропуштаат. Од страна и и од кај грбот лом се прави. Почна дури на мене да прокиснува. Памперс, пуфис и слипи ги пробав. Кое од кое бетер. Менувам често. Џабе е. Не е дека не знам да ги наместам. Кај вас како е, ви прокиснуваат ли? Или предлог пелени, макар и најскапи, смачено ми е да тријам бодиња и шпихозни по неколку пати на ден.
Пробај со кан бебе јас ќерка ми со нив ја пораснав, сега и за синчето тие ги користам. Ок се, ми прокиснале дали 3-4 пати досега. Колку килограми има бебчето и кое бројче го користиш на пелени?
Памперс премиум ми протекле само ноќр кога се преполни, значи една пелена цел ноќ (кога се поголеми не менуваш на 3 часа) и ако е пре пре полна знаела да прокисне малку. Колку кг е а која бројка земаш? На некои деца им е градбата таква да мора поголем број.
Не знам колку има, за две недели сме на доктор, а пред 2 имаше 4600. Користам тројка. @fana @MilaSs12
Јас не менував со ракавици, само миење раце после тоа и толку. Максимум 50мл му давам на моево, старо е 1 месец. Има шеќери да, свесно му го давам зашто само тоа помага да се искака. На ад е, ти дека доиш може и помалку.