Ти спиеше преку ден кратки дремки скоро цел ден? Трет скок сме ние а денеска и се спие изгледа уморна
Последна дремка на бебе од близу 3мес колку треба да е долга? Се успа пред пола саат а не би вечер да дежурам ако сега сврзе повеќе.
Мајки дали може од Диастопот да има бебе течна столица? Денес еднаш претпладне имаше нормална, сега пред еден час цицаше и му дадов диастоп и за 15 мин имаше ептен течна столица... или е можно уште од рота вакцината да има таква столица?
Da kaj kere bese takva stolicata prosledena so proliv toa znaci deka e uspesna vakcinata taka mi kaza pedijatar mene
Јас давам Д3 и Д3+омега. Дупла доза Д3 испаѓа. Најдобро на ортопед да отидеш и ќе ти каже која доза на Д3 му е доволна на твоето бебе. Мислам дека прв преглед е секако до 3 месеци.
Кога ке одите на следна доза кажете им дека имаше течна столица не треба да има течна столица многу, а ако има не повеке од 3 4 дена... Знам бидејки прашуваат дали и беше нормална или течна барем кај нас прашуваат.
Мене за рота не ми кажале успешна неуспешна и дека мора да има одредена столица, туку дека е можно да е потечна и да има и сукрвици. Мојот син немаше никакви промени во столицата. Можда имал потечни ама и други денови имало таква па не би препишала само на ротата. Мислам дека макс 1 недела траат тие симптоми. И кај нас се јавувала потечна столица брзо по земање пробиотик.
А не зимате плус само д3? Зашто до 3 мес ортопед ни кажа д3+к1 и д3+дха. А после 3мес д3 и комб д3+дха.
Имаше прашано членката за после 3 месеци, ние сме моментално 2 ипол, до 3 месец ми рекоа да давам д3+к1 и дха омега, а после третиот месец д3+дха омега во една капсулка.
Мене ми е срам колку многу заборавам да и дадам од капсулите ама па ја печев на сонце за жолтицата до 2 месеци. Морам посериозно од денес, ако не аларм ќе местам.