Мене големово дете многу ми помага околу бебево. Најбитно ми е јас кога сум надвор од соба, тој е до него и нема шанси да си направи нешто. Е тоа што сака да го штипка, да го стега, го гушка, не можам да му забранам. Никогаш го нема допрено со раце нечисти. 20 пати се мие раце само заради брат му. Е внукот од брат ми е 13 год и мисли дека е многу голем па може се да му прави, ама ане дозволувам. Вика сакам да го гњавам Го лета, го крева нагоре, го размрдува до памет вадење. Е тоа не можам да го дозволам. Вчера имаа гости, бевме и ние и таа едната мајка, зема чоколадо да му дадела на моето бебе. Со нејзините раце! И реков не, не ставај му ништо во уста. Ама гревата било, да пробало. После вика да му дадам ананас да вкусни? Не, реков сега цицаше нема да сака. Полудев! Мајка ми вика за грев детево сака да си проба ти му забрануваш. Зар нема кога да проба, не е сега времето само
Мене ова почна у последниве неколку дена да ми се случува. Обично насабајле, стануваме во 10, ја пресоблекувам, цица и за некој пола саат почнува. Се смирува на цицка ама се прејадува и после повраќа и затоа избегавам така да ја смирам ама џабе е се, и песнички и шетање и гушкање... И доаѓа време пак за цицање и дури тогаш се смирува и заспива од умор
Исто , иако мене ми е прво сепак мислам дека не треба во стерилна средина да расте, не дека не знам што и прават додуша и со осет се сите ...
Дали е нормално 2 месечно бебе еве веќе два три дена денот со ноќ замени бара да цица и заспива, спие сат време се буди со плачење за да цица, цица 5 мин и пак заспива така до 6 сат пладне и после веќе не спие до 1 сат на полноќ, што мислите нормално е ова дека мењаат секој ден
Мајки очајно ми треба помош. Бебе е 5 месеци имам пишувано имаме проблем со спиење преку ден спие по пола час ајде тоа е во ред барем фативме некој ред. Но преку ноќ заспива во 9:30-10 часот се буди неколку пати потоа и се презаспиваме. Се буди во 2часот цица. Проблемот е овде таа цица околу 10 минути заспива, ја ставам во креветче спие 2-3 мин или веднаш се буди порано презаспиваше сама сега цел саат неможе да заспие. И само правиме легни стани во раце веднаш заспива. Истото се случува и во 6 кога станува да цица. И после веќе нема спиење се буди заспива… Имаше навика да се буди само во 6 , незнам што и стана се буди и во 2. Секој совет е добредојден. Се мислам да ја контактирам сања ид гуднајт незнам дали ќе ми помогне.
I uste nesto kolku cestoo vi kakat, moe e na adaptirano mleko i denes i vcera zabelezav deka vo kaketo ima kako topcinja dali toa znaci zapek? Dali mu kimbinirate primer povekje na vida da e so mlekoto?
На 30мл една рамна дозерка, ни помалку ни повеќе. Запек е кога не може да кака неколку дена, се мачи и има тврда столица. Мали топченца во кака не е запек.
Здраво мајки. Моето бебе има 2 ипол месеци,почна многу да се лигави и цело време прстите воуста ги чува и кога цица ептен немирно цица. Рано е ама дали може да му излагаат запчиња?