Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. mariatim

mariatim Популарен член

ne zasto se sitni ama na svetlina s epoznavaat tie na nadusticata poveke na celoto minimalno mi rekoa ke padnat nema nikade na dr mesto niti na usinja niti na grbce nema temen ten a kosickata temna sega mu e

2. chocolade

chocolade Популарен член

И мојата беше многу влакнеста :) на чело, на уши, дури малку и на лице имаше влакна. На тело немаше скоро ич, освен над задникот:lol:. Сега веке е исчистена, скроооз малку има на ушите но и тие ке паднат со тек на време. Мислам дека немаш место за паника, ке се исчисти со тек на време :)

3. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Jas primav I klomifen pred da zabremenam I potoa I utrogestan za zadrzuvanje na plodot no bebco nema voopsto takvi vlaknenca, mozno e da e individualno- od iskustvo na moja drugarka, vlaknencata ke si padnat vo tekot na prvata godinka...I taa bese isplasena no ete sega nema veke takov problem.

4. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

@mariatim мојата кога се роди имаше на челцето, грбчето, на рачињата кај бицепсот и на ушињата. Веќе скоро секаде и се паднати, има останато уште малку на ушињата, не се секирај, ќе паднат, некои ми викаа до годинка дека треба да се исчисти скроз.

5. mariatim

mariatim Популарен член

фала мајки се надевам,зашто има тука у зграда детенце се роди со мн коса и тоа да има влакненца на надустицата мн темни веги густи,еве направи годинка уште му се познаваат но моево немаше косиЧка кога се роди сосем малку и не беше темна затоа ми е Чудно се надевам ке паднат,зашто немам па и видено некое детенце/бебнце со влакна на уши и бркЧиња па се надевам ке му паднат :wasntme::wasntme::wasntme:

6. N.Kety

N.Kety Популарен член

7. chocolade

chocolade Популарен член

Се исплашив сега:( не знам што е подобро дали да ги примат или да не ги примаат вакцините :sweat:

8. Kaetana

Kaetana Популарен член

220 грама за една недела. Значи првиот месец +/- 500 гр. Мислам дека е прифатливо. Малце ми дојде душата на место.

Следно мерење за еден месец. Не е некако многу далеку или да се опуштам и да уживам без да се напнувам и замарам?

Крвна слика ок, само хемоглобинот маалце опаднат (130), и ми препорачаа јас да земам суплемент, па сакав да Ве прашам дали некој од вас пиел нешто и што би ми препорачале?

Патем, Ве читам за вакцините и памет немам што да правам. Јас генерално сум за вакцини, ама тука кај нас едноставно паника ме фаќа во однос на квалитетот на производите... Ме советуваат да земам грчка вакцина дтп, ама па комплицирано е како процедура, и слушнав дека грчките не оти биле поарни... И дефинитивно не знам што да мислам...

Last edited: Feb 14, 2015
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Хцг 130 за бебе не е ич малце.Особено не за доенче.А ти што и да пиеш за крвта,тоа нема никакво влијание на крвта на бебето.

Kaetana likes this.
  10. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Ајде да се вклучам и овде :inlove: Се родивме на 07.02. денес правиме една недела :f: Малечка се роди 2800гр па сега едвај ја чекам патронажната сестра да помине во четврток за да ја мериме. Поздрав до сите ја оваа тема се надевам ќе се дружиме :sun:

wtff, green.eyes, chocolade and 10 others like this.
  11. N.Kety

N.Kety Популарен член

majki da ve rasam dali ima reakcija od vakcinata na 3 meseci.. nie veke vlegovme vo 4ti mesec i za 4 dena imame vakcina ama me faka panika oti taa na dva meseci sto ni bese ja minavme so temperetura.

12. leona83

leona83 Популарен член

Ако мислиш на ди те пер, хиб и полио втора доза, може да има ама по мене штом имало т на првата сега не би требало, ама никогаш не се знае.

13. N.Kety

N.Kety Популарен член

da na tie mislev vtora doza sto se.. fala ti .. se nadevam deka podobro ke pomineme ovoj pat.

14. chocolade

chocolade Популарен член

Се извинувам но незнам кај да го поставам прашњето. Веке 2 месеци осекам во стомак нешто како да ми мрда. Скоро исто како кога клоцаше бебето :|. Ми рекоа дека е нормално дека органите се вракаат на место. Дали ви се случува и вас?

15. zuto

zuto Форумски идол

Ти недостасува бременоста :P
    Шала на страна и јас чувствував така долго време, дали мрдаше нешто, дали гасови не знам... Мислам дека не е ништо страшно.

chocolade likes this.
  16. chocolade

chocolade Популарен член

Богами ми недостига за да се изнаспијам:$ олеснително е да се знае дека е вообичаена појава :)

17. slimy

slimy Популарен член

da i mene mi se sluci i se slucuva ponekogas ama nemam vreme da odam kaj ginekologot?

chocolade likes this.
  18. chocolade

chocolade Популарен член

Јас бев се беше ок. Ама уште пред да мрда:^)

19. darcy

darcy Популарен член

Aj I jas da se priklucam na temava :) Utre pravime nedela dena, od vcera sme si domce I relativno dobro se snajdovme. Imam srekja sto I tato mnogu saka da pomaga - toj e glaven za prepovivanje I za banjanje :)
    E sega, jas ne bi bila jas ako ne panicam nesto - sakav da prasam od koga bebusite pocnuvaat da reagiraat povekje na zvuci? Sin mi ko da ne go zanima nisto, ni glava vrti nit se budi. Mi vikaat premal e I veruvam, ama sepak da si prasam...

wtff likes this.
  20. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Многу сте мали за да реагира на звуци, тоа после 2,5-3 месеци ќе почне да го интересира што се случува околу него.

darcy likes this.