Na pedijatar odime 1mesecno za kontrola. Prviot ortopedski pregled ni bese kaj Vidoevski, sega za 1 nedela sme povtorno Citam deka na bebinjata treba da izmerat visina, obem na glava. Ova e rabota na maticniot lekar ili na ortopedot? Do sega nikoj ne gi izmeril osven maticnata kolku tezat...
Нема подобро од молзено, остави во фрижидер ако згусне нешто да има и пичи. Јас на мајка така и ја оставам ќе и измолзам за да и даде штом излезам за да ја држи некој сат и во друго шише во фрижидер за секој случај да има
Пиши кога ќе успееш. И првото и ова така, си викам и до мене е изгледа. Првото дете преку ноќ престана да цица за заспивање ама на 13 месеци. Како? Не знам, сама прекина. Овој ќе цица дур не се ожени, после снашка нека му ја мисли.
Мене ми остана траума од првото, иста јас. Тргнав на работа, вода и млеко мајка ми со шприц и лажичка даваше … Е сега, искуство, за второво обавезно еден оброк со шише, и тоа не прибира пие од секакво. Ако ви е за утеха, првото дете го прифати само томи типи шишето, она 2 во 1 што е, со клунче Пробајте, ништо не губите. Претходно сите ги свртевме.
Знам , само има одбивност спрема шише , имам авент анти колик , се мислам да и земам авент натурал да пробам со таква цуцла, да не е до тоа
По колку милилитри и оставаш измолзено? Да знам отприлика и јас сакам конечно да пробам да измолзам и да го оставам со мајка ми малку да одам на фризер
Нас на вакцина во Сандански ни измерија, матичната само тежина инаку има едно одвратно сестриште кај неа така да кога и да се јавам да закажам контрола ми вика: ако нема проблем не доаѓајте има многу болни. Редовна контрола не можам да направам, не сум го однела малиот од 2 месеца. Испаѓа матичната ми е за жими мајка. Ако продолжи така ќе морам да ја мењам а топ си е жената
Мерат ваму јас каде што ја носам , и обем на главче , должина , тежина се , ме нервира само што е гужва многу со закажување , месец дена однапред треба да закажеш , а поделени се влезовите за здрави и за болни деца , тоа ми се допаѓа